Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти

Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти

27 Лютого 2015
3514
27 Лютого 2015
16:14

Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти

3514
Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти
Комунікація з новим поколінням «міленіалів» потребує розуміння інтернету речей - експерти

В рамках AGAMA Digital Day, організованого групою агентств AGAMA communications, експерти діджитал-індустрії України обговорили тренди та інструменти в сфері інтернету речей, які варто використовувати для успішної комунікації. Про це повідомляє прес-служба AGAMA communications.

 

Стратег MEDIACOM / AGAMA Digital Group Іван Полторацький розповів, як глобальні тенденції диктують нові шляхи розвитку брендів за допомогою цифрових екосистем.

 

«Нове покоління має певну особливість в порівнянні з попереднім. Воно зростає в діджитал-сфері, в діджитал-культурі (що складається з таких частинок, як селфі, меми, plunking, photo bombing, gangnam style, ice bucket challenge). Все, що відбувається у світі, відбувається навколо мобільного телефону, з ранку до ночі. Бізнес в усьому світі кожен день винаходить нові способи взаємодії з «міленіалами», але існують країни, в тому числі і наша, які перебувають лише на стадії адаптації до цих процесів. Зараз для бізнесу недостатньо бути тільки частиною основних соціальних медіаплатформ - потрібно вже сьогодні потрапляти в мейнстрім нинішнього діджитал-покоління», - зазначив пан Полторацький.

 

Маркетинг-директор Intel Ukraine Юрій Миколишин, говорячи про тренди та інструменти в сфері інтернету речей, нагадав, що у 2014 році почалося використання «розумних» пристроїв в різних галузях, починаючи від роздрібної торгівлі та автомобілебудування і закінчуючи енергетикою. Недавнє дослідження Accenture показало, що до 2019 року 69% людей будуть мати вдома «розумні» пристрої. Однак 87% систем, що використовуються, не мають виходу в інтернет. Їхнє підключення - це одне з найскладніших завдань, яке належить вирішити людству.

 

У свою чергу, директор з розвитку бізнесу Unteleported.com Ярослав Дзема зазначив, що світові бренди вже сьогодні використовують інтернет речей у своїх активностях.

 

Тенденції пошуку креативних ідей для ефективної комунікації з урахуванням сучасних технологій виділив і керуючий директор Ebola Communications / AGAMA Digital Group Ярослав Корець: «Краудсорсингові платформи - це безмежне поле креативних ідей. Серед них є геніальні, проривні, але є і просто божевільні. Щоб дізнаватися першими про технології та бути в курсі, не потрібно стежити за презентаціями Apple або Google, краще зануртеся у пошук на Kickstarter і Indiegogo. Також не треба забувати про вітчизняний «Креатор», підтримуючи їх ідеї, наприклад, на сайті http://biggggidea.com».

 

Нагадаємо, за даними Інтернет асоціації України (ІнАУ), у 2014 році обсяг ринку медійної інтернет-реклами в Україні досяг суми в 1 млрд 14 млн грн. В гривневому еквіваленті обсяг ринку виріс на 10,7% порівняно з 2013 роком. Частка прямих продажів реклами склала 42%. Практично половина всіх рекламних надходжень (49,1%) припала на банерну рекламу. Частка in-stream video (реклама в відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) склала 27,9%. In-page video (content-roll) - 7,6%.

 

За даними Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК), обсяг усього ринку інтернет-реклами (враховуючи контекстну, яку ІнАУ не включала в дослідження) в 2014 році виріс на 3% до 2,115 млрд грн. У 2015 році інтернет залишиться єдиним сегментом рекламного ринку, що зростатиме - на 9%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду