Новий канал покаже спецрепортаж «Крим. Російська зима» до річниці окупації Криму

Новий канал покаже спецрепортаж «Крим. Російська зима» до річниці окупації Криму

27 Лютого 2015
4250
27 Лютого 2015
13:41

Новий канал покаже спецрепортаж «Крим. Російська зима» до річниці окупації Криму

4250
Новий канал покаже спецрепортаж «Крим. Російська зима» до річниці окупації Криму
Новий канал покаже спецрепортаж «Крим. Російська зима» до річниці окупації Криму

Сьогодні, 27 лютого, замість звичайного випуску інформаційно-розважальної програми «Абзац!» в ефірі Нового каналу вийде спецвипуск «Крим. Російська зима», який підготували журналістка Маша Сєбова і оператор Євген Смирнов. Про це йдеться на сайті телеканалу.

 

Спецрепортаж вийде в ефірі о 18.15.

 

Щоб довідатися, як насправді йдуть справи на півострові, знімальна група Нового каналу в'їхала до Криму, видаючи себе за туристів і без професійної техніки. 40-хвилинний репортаж журналісти знімали на фотоапарат і мобільний телефон.

 

«У п'ятницю виповниться рік від того моменту, коли в Крим прийшли "зелені чоловічки". Ми поїхали на півострів, щоб зрозуміти, як там змінювалося життя за цей час. Добиралися з пригодами, але побували в Сімферополі та Севастополі. Шість днів нашого відрядження в Криму було незвично холодно. Йшов сильний сніг, вдарили морози. Назва спецрепортажу - "Крим. Російська зима"», - народилася сама собою, - сказала Маша Сєбова.

 

Знімальна група видавала себе за туристів

 

40-хвилинний репортаж поділений на п'ять блоків. Журналістка розповіла, як можна доїхати на півострів, про ціни на продукти та асортимент на полицях маркетів, поговорила з кримськими татарами, дізналася, наскільки наявність паспорта Росії впливає на життя обивателя і спробувала виявити, чи залишилося хоч щось, що нагадує жителям Криму про Україну.

 

«Півострів зараз ізольований. І потрапити туди дуже складно. На нашому прикладі глядачі дізнаються, як кримчани їздять до рідних з материкової частини України. І скільки їм це коштує. Ми покажемо, що місцеві можуть купити собі на обід. Забігаючи наперед, скажу, що в очі кидаються назви товарів - згущене молоко "СССР", молоко "ГОСТ", цукерки "Родные просторы"... Платіжні системи MasterCard і Visa так і не працюють. А без російського паспорта на роботу не влаштуватися, в поліклініці не приймуть... Навіть під час покупки ювелірної прикраси вимагають пред'явити. Зате бабусі задоволені - при перерахуванні їхні пенсії підвищилися», - дізналась журналістка «Абзацу!».

 

Тим, хто проти анексії Криму, найважче, стверджують журналісти Нового каналу. Жовтий і синій кольори викликають у перехожих на вулиці агресію, не кажучи вже про вишиванки. Маша Сєбова зустрілася з представниками тих, хто бачить Крим у складі України - кримськими татарами.

 

«Обличчя кримських татар ми спеціально не показуємо. Це небезпечно для їхнього життя. Найпростіше, що їм загрожує за проукраїнські погляди, депортація. Особливо активні або потрапляють до в'язниці, або взагалі зникають», - стверджує журналістка.

 

Нагадаємо, на Новому каналі підготували пілотний випуск шоу «Звичка одружуватися» і шукають кошти, щоби розпочати зйомки першого сезону проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду