Осіннє оновлення «FM Галичина»

Осіннє оновлення «FM Галичина»

25 Листопада 2014
7037
25 Листопада 2014
16:02

Осіннє оновлення «FM Галичина»

7037
21 листопада радіо «FM Галичина» презентувало новий сезон. «Детектор медіа» побувала на презентації та дізналася, які оновлення запропонувала слухачам радіостанція
Осіннє оновлення «FM Галичина»
Осіннє оновлення «FM Галичина»

У новому сезоні західноукраїнська радіостанція «FM Галичина» повністю змінила сітку мовлення, залишивши в ефірі низку брендових програм. Ведучі почали активно використовувати для радіоефірів соцмережі. Основну ставку радіостанція робить на авторські програми. Про це йшлося на презентації нового сезону «FM Галичина» 21 листопада у Львові.

 

Новий сезон стартував на «FM Галичина» у листопаді під гаслом «Змінилась Україна - змінились ми!». В ефір вийшла низка нових шоу або вже відомих слухачами проектів з певними оновленнями.

 

Ранок на «FM Галичина» починається о 7:00 із чотиригодинного оновленого ранкового шоу «Ранок без рамок» з новими молодими голосами. За словами директора радіо Олександри Гнатик, нові ведучі ранкового шоу змогли привернути увагу аудиторії 25-35 років. Раніше радіо було зорієнтоване на людей віком 35+.

 

«Досвід у КВН упродовж 10 років дав свої плоди, - розповів ведучий Дмитро Корнелюк. - Це здоровий стьоб з будь-чого. Перш за все, ведучих одне з одного. У наших ефірах постійно присутній конфлікт статей: чоловік та жінка - друзі, колеги, подружжя, суперники, тощо... Найбільше сперечаємось у забавці "Хто в хаті ґазда". Кажуть, чоловік - голова, а жінка - шия. Незгідні з цим телефонують і змагаються. А ще зі слухачів жартуємо по-доброму».

 

Також ведучі особисто знайомляться з постійними слухачами у реальному житті та запрошують до себе на ефір.

 

«Окрім того, деякі забавки, які ми проводимо, раніше можна було уявити лише на телебаченні, - додає ведуча Юля Бєльська. - Для прикладу, забавка "Взяв і поїхав" - типова телепрограма, коли ведучі подорожують світом. Ми це робимо на радіо, підсилюючи діалоги звуковими ефектами. А ще одна з новинок - ми співаємо у прямому ефірі карапульки. Це коротенькі жартівливі пісеньки. Швидкий музичний гумор».

 

По буднях в ефірі «FM Галичина» продовжує виходити пізнавальний проект «Всьо на глянц» (11:50). Це своєрідна щоденна порція галицизмів. Ведуча Уляна Вербицька підбирає стародавні галицькі слова, розповідає про їхнє походження та трактування.

 

 

Уляна Вербицька

 

Із 12:00 до 14:00 триває відома слухачам денна програма вітань «Привітанка від Діанки». У шоу з'явилася дитяча рубрика: ведуча обирає найкраще привітання від дітей, а потім телефонує слухачеві і разом з ним співає останній куплет якоїсь співанки.

 

Також у програму додали ще й заклики до волонтерства і благодійні проекти. «Волонтери кожен день пишуть: "Немає чаю, кави. Хай куплять хоч кілька кілограмів лимонів". Це все я озвучую в ефірі. За тиждень вся кухня радіостанції була в продуктах», - каже ведуча Діана Гайворонюк.

 

З 14:00 до 18:00 в ефірі - нове пообіднє шоу «Дефіляда» з Лілею Ваврін. У ньому ведуча розповідає про маловідомі (кумедні та серйозні) факти з життя відомих персон та правила етикету. Також є рубрика «Народний комік», у якій слухачі пропонують свої закінчення відомих приказок.

 

Увечері з 18:00 до 20:00 на «FM Галичина» - нове вечірнє ток-шоу «Друзі онлайн», у якому ведучі Галюся Батюсь та Максим Романюк «чатяться» зі слухачами. «Ми зачіпаємо дуже прості теми, - каже ведуча. - Наприклад, найбільший фурор був на тему "Активні дідусі і бабусі". Там були такі коментарі, як "Мій дід досі на вишню вилазить". Або ми задавали тему "Що ви в дитинстві робили?". І нам писали: "Дзвонили на невідомі номери і питали: "А ви ноги помили?". І ти зразу згадуєш, що дійсно були такі приколи».

 

У програмі є інтелектуальна забавка-вікторина «Галицьке IQ» та культурно-мистецька афіша.

 

 

Ведучі радіостанції

 

У листопаді на «FM Галичина» стартувала програма вихідного дня про українське музичне ретро «З бабиного капелюха». Як каже ведуча Галина Батюсь, це проект для жіночої аудиторії «бальзаківського віку»: «Це музика, яку ми не почуємо щодня: Кириченко, Анна Кудлай, Іво Бобул. У мене нема такого, що я підв'язую музику, наприклад, 50-ті чи 60-ті. Це мій вибір. Уже був ефір про Назарія Яремчука та Аллу Кудлай».

 

Крім того радіостанція додала в суботній ранковий ефір аналітичну програму тижневих подій Галичини «Деталі тижня» з коментарями експертів і прогнозами на майбутнє.

 

Також в ефірі залишаються іміджеві програми «FM Галичини»: «Парад хітів» з Андрієм Чемесом, «Від краю до краю» та «Файна рандка».

 

«Парад хітів» » з Андрієм Чемесом - п'ятнична музична вечірня програма, яка має свої цікавинки: забавка «Так/ні», у якій ведучому ставлять питання і намагаються вгадати зірку через його «Так/ні» відповіді; ще одна гра, у якій ведучий «кидає» популярний англомовний трек у Google-перекладач, і слухачі намагаються вгадати композицію.

 

Від традиційних радійних хіт-парадів авторська програма Андрія Чемеса відрізняється тим, що в ній є гості. Обмежень у темах немає. Однак є у підборі самих гостей. «Я точно не запрошу нікого, хто співає лише російськомовні пісні, які спілкуються виключно російською. Бо це розходиться із засадами радіо і моїми особистими», - пояснює ведучий.

 

Для позицій у хіт-параді ведучий обирає музику спільно з редактором. «Наша мета ще й рекламувати нову музику. Так ми презентували, наприклад, Rock-H. Деякі артисти надсилають мені свої альбоми ще до офіційної презентації. І якщо впродовж дня якісь пісні звучать один-два рази, то композиції з "Параду хітів" набагато більше».

 

Також виконавці доволі часто співають в ефірі «Параду» акустично. Однак російськомовних пісень в ефірі радіостанції взагалі немає. Такою є редакційна політика програми.

 

«Від краю до краю» - це краєзнавчий пізнавальний проект про історичні, архітектурні цікавинки не лише Галичини, але й Європи. Ведучі самі їздять по тих місцях і привозять звідти свої історії.

 

«Файна рандка» - обіднє розважальне шоу вихідних днів (субота-неділя з 12:00 до 15:00). Майже рік ведуча Еріка шукала нового співведучого, з яким і повернулася в ефір 8 листопада. «Шукали не професіонала, а класного веселого чувака. Писали у Фейсбуці: "Еріка шукає хлопа!" Стільки мужиків у приват писало! А знайшли Сашка», - розповіла Еріка про нового партнера по ефіру Олександра Кучера.

 

 

Еріка й Олександр Кучер

 

Формат програми не змінився. «Ми хочемо співати - ми співаємо. Хочемо скакати - скачемо чи вибігаємо на вулицю», - каже Еріка.

 

Однак повністю змінилися рубрики. Тепер вони більш зорієнтовані на соціальні теми. Хоча й у жартівливій формі. «Наприклад, я двічі на місяць у суботу беру сумку і йду на базар, - каже ведуча. - А Сашко лишається в студії. І говоримо, що скільки коштує».

 

«Файна рандка» також зачіпає соціальні теми в рубриці «Гоп-стоп, Європа!». У ній слухачі пишуть в онлайні про свої життєві ситуації на кшталт «Мене сьогодні обрахувала білява продавчиня на вулиці такій-то в магазині такому-то». І цю інформацію озвучують в ефірі.

 

Еріка та Сашко залучають слухачів до активної діяльності. «У нас є рубрика "Хлопавка": слухач має за секунду сказати, що він бачить на web-камері позаду ведучого, - каже Сашко. - Для цього йому потрібно зайти на наш сайт. Картинки малюємо щоразу інші: смайлик, сонечко... Хто побачить - одразу отримує подарунок».

 

Радіо «FM Галичина» разом зі «Львівською газетою», телепродакшном «Гал-ТБ» та сайтом GalNet.org належить до медіагрупи братів Богдана і Ярослава Дубневичів. Радіостанція мовить у західноукраїнському регіоні з 2010 року й має чотирнадцять частот у Львові, Тернополі, Луцьку, та 11 райцентрах Львівської та Волинської областей.

 

Фото надані прес-службою радіостанції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ірина Андрейців, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7037
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
3430 дн. тому
Одна з частот радіостанції - у Перемишлянах - ще досі не освоєна, тому коректно казати, що мовлення ведеться на 13 із 14 частот
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду