detector.media
02.11.2014 14:10
З 6 по 11 листопада - Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова у Дніпропетровську
З 6 по 11 листопада - Тиждень  українського кіно на підтримку Олега Сенцова у Дніпропетровську

Резонансні покази українських фільмів у рамках «Тижня  українського кіно на підтримку Олега Сенцова» вже об'їхали 7 міст - Київ, Львів, Прилуки, Ужгород, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопаль - і тепер відправляються до серця нашої країні, де мости єднають Україну - до Дніпропетровська.

 

В рамках «Тижня..» глядачі зможуть побачити найкращі українські фільми, учасників міжнародних кінофестивалів останніх років «Гамер», «Молитва за гетьмана Мазепу», «Істальгія», «Трубач», «Параджанов»  та альманах короткометражної документалістики «Вавилон'13».  Всі фільми заходу демонструються українською мовою. Покази у Дніпропетровську будуть відбуватися щодня о 18.30 у кінотеатрі «Правда» (пр. імені Газети «Правда», 86).

 

Всі зібрані кошти від продажу квитків підуть на оплату праці адвокатів Олега Сенцова та на допомогу його родині - вдома у Криму у нього залишилось двоє дітей.

 

Олег Сенцов був активістом Автомайдану і підтримував рух за єдину Україну в Криму, за що був ув'язнений по звинуваченню у тероризмі і перебуває зараз у московському СІЗО. Наступне засідання суду заплановано на початок 2015 року. Найбільшу підтримку режисер отримує саме завдяки «Тижню...», від простих громадян України, які не байдужі до його долі та долі інших патріотів. Організатори чекають всіх небайдужих патріотично-налаштованих дніпропетровців на показах у кінотеатрі «Правді» з 6 листопада.

 

Партнери проекту: Державне агентство України з питань кіно та Національний Центр Олександра Довженка. Сторінка кінопоказів:  https://www.facebook.com/pages/Тиждень-Українського-Кіно-На-Підтримку-Олега-Сенцова/687224271359344?fref=ts .

 

Координатор: Поліна Бушинська, тел. +38-096-375-11-88.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY