detector.media
01.11.2014 18:29
Влада Угорщини через протести тимчасово відмовилася від податку на інтернет
Влада Угорщини через протести тимчасово відмовилася від податку на інтернет

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що він відкине законопроект   про оподаткування  провайдерів інтернет-послуг, що  викликав масові демонстрації протесту в країні, повідомила  британська газета Тhe Guardian.

 

«Цей податок не може бути запроваджений у його  теперішньому вигляді», - заявив він  у   радіо-інтерв'ю.

 

У пропонований законопроект необхідно внести поправки. Тож національні консультації  будуть проведені  у січні наступного року, додав Віктор Орбан.  

«Проблема з мого погляду не в тому, що люди виступають проти запровадження податку. У даному разі вони беруть під сумнів логічне обґрунтування проблеми. За цих  умов  нічого неможливо запроваджувати.  Дебати пішли під укіс», - вважає він.

 

Натомість пан Орбан висловив думку, що уряд розглядає у даному разі питання щодо  оподаткування  як «технічне».  


Пропонований законопроект змусив би провайдерів інтернет-послуг щомісяця платити до 700 форинтів (£1,8) за окремого абонента і  5 тис. форинтів за бізнес-абонента.  

 

Критичне ставлення до законопроекту висловив Євросоюз.

 

В  Угорщині  опоненти  охарактеризували законопроект як ще одну спробу правого прем'єр-міністра змусити замовкнути дисидентів,  відзначає британське видання. Однак  протягом тижня це вивело на вулиці  десятки тисяч протестувальників.

 

Видання Spiegel online так характеризує ці  події: «Угорський уряд відступив. Після масових протестів проти запланованого запровадження податку за інтернет-послуги прем'єр-міністр Орбан зупинився. Однак вже оголошено про майбутній  новий розбіг».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY