detector.media
01.11.2014 14:33
СБУ дасть оцінку діям екс-депутата Маркова, який організовував візит Пореченкова в Донецьк
СБУ дасть оцінку діям екс-депутата Маркова, який організовував візит Пореченкова в Донецьк

У Службі безпеки України обіцяють дати правову оцінку діям лідера партії  «Родіна», екс-депутата Одеської міськради Ігоря Маркова, який супроводжував російського актора Михайла Пореченкова під час відвідин Донецька. Про це заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський в ефірі «Шустер Live» 31 жовтня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Кожна така ситуація не залишиться поза увагою СБУ. Таким вчинком, таким діям також буде дана належна правова оцінка», - сказав пан Лубківський.

 

Як нагадує «Українська правда», відразу після поїздки в аеропорт Донецька Михайло Пореченков і екс-депутат Одеської міськради Ігор Марков дали прес-конференцію, на якій пан Марков заявив, що актор дійсно стріляв по українських військових, але про це «не можна говорити».

 

Нагадаємо, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до Європейського Союзу з проханням внести в європейський санкційний список російського актора Михайла Пореченкова. «Подібні дії підпадають під критерії запровадження Європейським Союзом персональних санкцій, зокрема, заборони на в'їзд та замороження активів», - вважає Костянтин Єлісєєв.

 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова, який особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських збройних сил в аеропорту Донецька, і звинувачує його в тероризмі.

 

Одночасно Слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).  Згідно Кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

 

Сам Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони - холостими.

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков.  Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам. «Михайло з великим задоволенням поспілкувався з ополченцями і висловив їм слова підтримки... Пореченков на пропозицію бійців постріляти з великокаліберного кулемета "Утес" відповів згодою, і вже через хвилину навколишні спостерігали нібито кадри з фільму з Михайлом. Попрощавшись з ополченцями, відомий актор ще довго фотографувався з ними на руїнах аеропорту», - коментували візит сепаратисти. Відео було зняте так званим «Новороссия TV».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY