detector.media
31.10.2014 18:48
Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)
Телеканалу НТН виповнюється 10 років (історія каналу)
1 листопада українському загальнонаціональному телеканалу НТН виповнюється 10 років.

Телеканал НТН («Національні телевізійні новини») розпочав мовлення 1 листопада 2004 року на базі ліцензії ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (у минулому - «TV-Табачук»). Спершу мовив на супутнику і в кабельних мережах. На початку 2005 року НТН без конкурсу отримав 75 ефірних частот - цілу загальнонаціональну мережу. Їх було внесено до ліцензії каналу через суд, шляхом переоформлення ліцензії. Експерти тоді припускали, що НТН зміг цього добитися через свою наближеність до тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича.

 

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення нового складу (часів Президента Віктора Ющенка) і Генпрокуратура оскаржували судові рішення щодо внесення частот у ліцензію НТН без конкурсу. Працівники телеканалу звинувачували Нацраду і Генпрокуратуру в політичних мотивах переслідування.

 

Зрештою, наприкінці 2005 року частоти залишилися в НТН.

 

У той період генеральним директором каналу був Олександр Ільяшенко - нині член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Наприкінці 2007 року НТН увійшов до складу медіахолдингу Inter Mediа Group Валерія Хорошковського - після того, як цей холдинг завершив угоду з придбання 60% ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» у ТОВ «Капіталінвест», що було пов'язане з Едуардом Прутніком - колишнім радником Віктора Януковича, на той момент головою Держкомтелерадіо, а згодом - народним депутатом.

 

У 2009 році Inter Mediа Group викупила решту 40% ТОВ «Телестудія "Служба інформації"», і канал НТН повністю перейшов у власність медіахолдингу Валерія Хорошковського. Канал НТН коштував групі «Інтер» $ 350 млн.

 

На початку 2013 року НТН разом з усією групою «Інтер» перейшов у власність Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна.

 

Канал НТН стартував як інформаційний канал, згодом став «чоловічим», нині позиціонує себе як канал найкращих детективів світу.

 

Як повідомляє прес-служба НТН, старожилом каналу - програмою, яка виходить з першого дня - є програма гострих новин «Свідок», яка також святкує свій ювілей. Її беззмінними ведучими залишаються Олексій Стеценко та Олександр Бондарчук. Хоча сьогодні разом з ними працюють також ведучі Катерина Махонич і Катерина Булатова.

 

«Близько 30% наших співробітників - це люди, які працювали на каналі з першого дня. Ми дуже пишаємося тією трепетною любов'ю, яку відчувають до телеканалу наші співробітники і намагаємося робити все, щоб їм завжди було цікаво працювати», - зазначив генеральний директор НТН Олександр Мельничук.

 

До кінця року НТН планує нові детективні прем'єри Люка Бессона «Без обмежень» (No limited), «Тунель», всі сезони «Копи новобранці», а також нові випуски тревел-шоу «Поїхали» і прем'єру програми «Злочин і чари». Нові сезони традиційних детективів каналу «Криміналісти: мислити як злочинець» (Criminal minds) і CSI глядачі побачать в ефірі НТН навесні 2015 року.

 

«Детектор медіа» вітає канал НТН з ювілеєм!

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY