detector.media
30.10.2014 19:44
СБУ ліквідувала у Харкові підпільну сепаратистську друкарню
СБУ ліквідувала у Харкові підпільну сепаратистську друкарню

У Харкові Служба безпеки України ліквідувала нелегальну друкарню, яка була осередком та «штаб-квартирою» злочинної групи, що виготовляла та розповсюджувала сепаратистські агітки, готувала антиукраїнські акції та теракти у місті. Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

 

Підпільна друкарня працювала у підвалі однієї з харківських багатоповерхівок. Поліграфічний цех був оснащений охоронною сигналізацією, датчиками руху та «тривожними кнопками». СБУ виявила у приміщенні понад 50 пляшок із «коктейлями Молотова», каністри та велику кількість ємностей, підготовлених для розливу запалювальної рідини.

 

Співробітники СБУ також вилучили понад 3 тисячі віддрукованих листівок із закликами до проведення в Харкові сепаратистських  акцій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України та підтримку терористичних організацій.

 

Вилучено комп'ютерну техніку, на якій виготовлялася агітаційна продукція, матеріали антиукраїнського змісту. У сейфі зберігалися саморобні печатки комерційних структур та громадських організацій, засоби мобільного зв'язку для координаторів протиправних акцій. Крім цього, оперативники знайшли складені зловмисниками списки особового складу деяких добровольчих батальйонів з особистими даними бійців.

 

Тривають оперативно-слідчі дії із встановлення усіх організаторів та учасників злочинної групи.

 

Нагадаємо,12  липня СБУ вилучила у жителя Харкова 3000 примірників газети «Новороссия», які зберігались у його гаражі та автомобілі. Оперативники встановили, що 45-річний місцевий мешканець отримав з Донецька посилку із друкованою агітаційною продукцією сепаратистського змісту для подальшого розповсюдження її серед мешканців Харкова та передмістя. Слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області розпочав кримінальне провадження у справі за ознаками ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України, а саме - посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY