detector.media
30.10.2014 12:32
Андрій Дончик став головою Експертної комісії Держкіно 7-го конкурсного відбору
Андрій Дончик став головою Експертної комісії  Держкіно 7-го конкурсного відбору

Головою Експертної комісії 7-го конкурсного відбору кінопроектів для формування програми виробництва і розповсюдження національних фільмів обрано  кінорежисера Андрія Дончика. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кінематографії.

 

Пана Дончика було обрано 28 жовтня під час першого засідання Експертної комісії. На ньому були присутні 26 членів із 40 заявлених. За більшістю голосів обрали кінорежисера Андрія Дончика.

 

«Випускник кінофакультету Інституту ім. Карпенко-Карого, Андрій Дончик на сьогодні є одним з найвідоміших режисерів України. На його рахунку значаться і прокатні, і телефільми, серед яких «Кисневий голод», знятий за сценарієм Юрія Андруховича, та «Украдене щастя» за п'єсою Івана Франка (це один з найпопулярніших вітчизняних телесеріалів, який йшов у ефір каналу «1+1» 2004-го року). Член Спілки кінематографістів України, він був одним з претендентів на місце голови Державного агентства України з питань кіно», - йдеться в прес-релізі Держкіно.

 

Також на засіданні Експертної ради був обраний заступник голови, ним став Олександр Шпілюк, кінознавець, арт-директор Одеського кінофестивалю та програмний директор кінофестивалю «Крок».

 

Нагадаємо, склад Експертної комісії було сформовано в середині листопада нинішнього року. Реформування комісії відбулося «з метою вдосконалення відбору конкурентоспроможних та якісних кінопроектів, прозорості роботи Державного агентства України з питань кіно щодо формування та реалізації Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів» - відповідно до наказу Державного агентства України з питань кіно від 29.08.2014 №81 «Про оновлення складу Експертної комісії з питань кінематографії». Після цього в соціальних мережах розпочалися дискусії , в яких піддавався сумніву професіоналізм частини членів Експертної комісії. Зокрема, на цьому акцентували такі кінорежисери, як Мирослав Слабошпицький, Марина Врода та інші.

 

Подання документів на 7-й конкурс закінчується 31 жовтня. Експертна комісія почне розгляд поданих проектів з 3-го жовтня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY