detector.media
29.10.2014 19:40
Речник РНБО пояснив ситуацію навколо 32-го блокпосту інформаційною диверсією з боку Росії
Речник РНБО пояснив ситуацію навколо 32-го блокпосту інформаційною диверсією з боку Росії

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що «інформаційний накал» навколо 32-ого блокпосту поблизу населеного пункту Сміле (Луганська область) був інспірований з Росії з метою ускладнення дій українських силовиків. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Ми проаналізували інформаційний простір та соцмережі. Що стосується 32 блокпосту, то ситуація була, скоріше за все, накручена з російської сторони. Спочатку була інформаційна атака, а потім вже все інше», - сказав пан Лисенко.

 

За його словами, 32-ий блокпост існував більше півтора місяці і до нього не було жодної уваги з боку ЗМІ. «Хлопці дійсно стояли в напівоточенні, але потім в Україну надійшла з боку нашого ворога теза зробити з нього «другий Іловайськ»», - зазначив речник РНБО.

 

Він додав, що сектор, який охороняв блокпост №32, залишається закритим і після перенесення рубежу. «Казати, що 32-ий блокпост перестав існувати і цей напрямок відкритий, буде неправильно, адже його перекривають інші наші блокпости, тільки трошки глибше», - підкреслив пан Лисенко.

 

Нагадаємо, журналіст, телеведучий і волонтер Олексій Мочанов заявив, що речники штабу АТО Владислав Селезньов і РНБО Андрій Лисенко повідомляли неправдиві дані про ситуацію на 32-му блокпості і таким чином дезорієнтували громадян України.

 

Пізніше речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що Радбез протягом деякого часу оприлюднював інформацію, яка не точно відображала ситуацію на 32-му блокпосту сил АТО неподалік села Сміле (Луганська область) через те, що дані начебто надходять «від польових командирів до штабу АТО, через Генеральний штаб, а потім вже до РНБО». Водночас він не зміг відповісти на питання, чи означають ці слова те, що польові командири, які знаходяться на 32-му блокпосту сил АТО неподалік села Сміле, брехали.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY