detector.media
29.10.2014 14:32
Порошенко доручив внести зміни до програм радіо та телебачення у День пам’яті жертв голодоморів
Порошенко доручив внести зміни до програм радіо та телебачення у День пам’яті жертв голодоморів

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, який відзначатиметься 22 листопада, в тому числі - у медіа політиці. Відповідний указ сьогодні, 29 жовтня, був опублікований на сайті глави держави.

 

Президент зобов'язав оголосити 22 листопада о 16.00 загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування пам'яті жертв голодоморів. Цього дня в усій Україні мають «приспустити Державний Прапор, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо та телебачення».

 

В одному з пунктів указу йдеться також про доручення Держкомтелерадіо. «Державному комітету телебачення і радіомовлення України сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів», - зазначається в указі.

 

Кабмін також має розробити і забезпечити виконання плану заходів на 2014 рік, передбачивши у ньому окрім жалобних заходів у різних містах зокрема і «організацію тематичних виставок, презентацій, відкритих лекцій, інших публічних заходів, демонстрацію фільмів, художніх творів, відео-, фото- та інших документів, записів свідчень очевидців тощо; проведення методичної, наукової, інформаційно-просвітницької роботи з метою донесення до широкої аудиторії, передусім молоді та студентів, об'єктивної інформації про трагічні події української історії».

 

Нагадаємо, минулого року Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення рекомендував  телерадіокомпаніям не транслювати розважальних програм у День пам'яті  жертв Голодомору. 23 листопада минулого року представники «Беркута» заполонили Український дім та не пустили відвідувачів на виставку, присвячену 80-м роковинам Голодомору. Водночас голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зауважив, що телеканали комерційної форми власності відмовилися у листопаді 2013 року вшанувати пам`ять жертв Голодомору свічкою пам`яті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY