detector.media
28.10.2014 19:06
Речник РНБО переклав відповідальність за неправдиву інформацію про оточення 32-го блок-посту на польових командирів
Речник РНБО переклав відповідальність за неправдиву інформацію про оточення 32-го блок-посту на польових командирів

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко пояснив журналістам, з якої причини Радбез протягом деякого часу оприлюднював інформацію, що не точно відображала ситуацію на 32-му блокпосту сил АТО неподалік села Сміле (Луганська область). Про це він повідомив на брифінгу 28 жовтня, передає bigmir.net.

 

Один з журналістів, присутніх на брифінгу, задав пану Лисенко питання, в якому назвав дії Радбезу дезінформацією. «Пане Андрію, скажіть будь ласка, з якою метою РНБО два тижні дезінформував громадськість щодо ситуації з 32-м блокпостом. Нам два тижні заявляли, що все добре, оточення немає, всі живі-здорові ... А вчора ми бачимо «Урал» з пробитими шинами , який вивіз вісім трупів, і ввечері дізнаємося, що з оточення вирвалися, тобто воно було. Чому нас дезінформували?», - поставив журналіст питання Андрію Лисенко.

 

У відповідь Андрій Лисенко розповів, яким чином інформація надходить до Радбезу.  «Справа в тому, що порядок надходження інформації в РНБО: від польових командирів до штабу АТО, через Генеральний штаб, а потім вже РНБО. Тобто якраз ця мережа передачі інформації ... І кінцевий результат ви чуєте з цієї трибуни», - заявив спікер Радбезу.

 

Журналіст уточнив, чи означають слова пана Лисенка те, що польові командири, які знаходяться на 32-му блокпосту сил АТО неподалік села Сміле, брехали. На що речник РНБО не дав конкретної відповіді. «Інформація, яка надходить з місць бойових подій, надходить від командирів підрозділів, які там знаходяться», - заявив спікер Радбезу.

 

У відповідь журналіст задав ще одне уточнююче запитання - чи означає це, що РНБО сам був дезінформований щодо ситуації на блокпосту. У відповідь на це речник повторив вже сказане: «Вся інформація, яка надходить в РНБО, надходить з місця бойових дій в штаб АТО, через штаб АТО в Генеральний штаб, а потім в РНБО. Я вам розповів, як іде інформація».

 

Далі журналіст спробував провести паралелі між подіями на 32-му блокпосту під селом Сміливим і подіями в Іловайську.  «Будемо сподіватися, що у нас Іловайська більше не буде», - заявив у відповідь речник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

 

Нагадаємо, журналіст, телеведучий і волонтер Олексій Мочанов заявляє, що речники штабу АТО Владислав Селезньов і РНБО Андрій Лисенко повідомляли неправдиві дані про ситуацію на 32-му блокпості і таким чином дезорієнтували громадян України. Водночас журналіст, головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов назвав трагедією оточення 32-го блок-посту і загибель українських вояків під час його захисту, про що українське суспільство не було вчасно поінформоване спікерами АТО і РНБО.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY