detector.media
23.10.2014 16:07
Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)
Євгену Кисельову заборонили в’їзд в Україну (ДОПОВНЕНО)
«Я думаю, що хтось намагається заочно зі мною розквитатися», - заявив ведучий

Сьогодні, 23 жовтня, ведучого програми «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер», громадянина Росії Євгена Кисельова не впустили до України. Цю інформацію, отриману «Детектор медіаю» з власних джерел, підтвердив особисто Євген Кисельов.

 

Йому повідомили, що йому заборонено в'їзд до України на підставі рішення Служби безпеки України від 12 вересня. «Зараз я перебуваю в аеропорту «Бориспіль». Співробітники прикордонної служби повідомили мені, що мені заборонено в'їзд до України. Вони не можуть мені пояснити, чому. Мені сказали, що з цього приводу є якесь рішення Служби безпеки України, прийняте ще 12 вересня», - повідомив пан Кисельов «Телекритиці».

 

Протягом останніх півтора місяців пан Кисельов жодного разу не перетинав кордону України. «Я як повернувся з відпустки наприкінці серпня, відтоді весь час був у Києві. Зараз мені потрібно було з'їздити закордон до лікарів. За весь цей час я жодного разу не чув ні про які рішення СБУ. Більш того, 16 жовтня я отримав у Державній міграційній службі продовження дозволу на проживання в Україні», - розповів журналіст.

 

Наразі пан Кисельов уже протягом години перебуває в транзитній зоні аеропорту «Бориспіль». Він зв'язався зі своїми колегами з телеканалу «Інтер», які мають юристів, та очікує на юридичну підтримку. «Теоретично мене повинні депортувати або в ту країну, звідки я прилетів (країна Європи), або в Росію. Правду кажучи, в мої плани не входило повертатися в Росію. Що стосується Європи - я не знаю...», - сказав він.

 

«Я приїхав сюди працювати, - наголосив пан Кисельов. - Я живу і працюю в Україні не як гастролер, як деякі мої колеги, а вже шість із половиною років - з весни 2008 року. Завжди мав дозвіл на роботу. Із цих шести з половиною років п'ять з половиною працюю на телеканалі «Інтер». Досі ніяких питань до мене ні в кого не виникало».

 

Пан Кисельов не знає, чому йому заборонили в'їзд до України: «Я гублюся в здогадках. Можливо, є якісь впливові недоброзичливці, яким не подобається те, що я роблю як журналіст». Коментуючи версію джерел «Детектор медіа» про те, що заборона на в'їзд в Україну може бути пов'язана з останнім ефіром «Чорного дзеркала» і розбором ситуації в Іловайську, пан Кисельов сказав: «Я припускаю все, що завгодно».

 

Євген Кисельов вважає, що з ним хтось намагається розквитатися. «Я сподіваюся, що це непорозуміння. Раптом мене переплутали з моїм навіть не однофамільцем - Дмитром Кисельовим, раптом якась помилка пройшла в документах. Хоча я, правду кажучи, в такі помилки не вірю. Я думаю, що хтось намагається заочно зі мною розквитатися», - заявив він.

 

Ведучий наголосив, що завжди симпатизував Україні: «Мої публічні виступи не лише на «Інтері», а й на інших каналах, радіостанціях і в пресі, можливо, комусь можуть не подобатися. Але я жодного разу не давав приводу до сумнівів у тому, що всі мої симпатії на боці України і що безпеці України я жодним чином не загрожую».

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до прес-служби СБУ та очікує на відповідь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY