detector.media
23.10.2014 09:27
На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів
На польському кінофестивалі Tofifest будуть показані сім українських фільмів

Сьогодні, 23 жовтня, два українські фільми - «Параджанов» Олени Фетісової та Сержа Аведікяна і «Плем'я» Мирослава Слабошпицького - будуть показані на Міжнародному кінофестивалі Tofifest в Торуні (Польща). Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Державне агентство України з питань кіно.

 

«12-й Міжнародний кінофестиваль Tofifest в Торуні (Польща) проходить з 18 до 26 жовтня. В одному з його конкурсів, On Air, будуть показані два українські фільми - "Параджанов" Олени Фетісової та Сержа Аведікяна і "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, які створювалися за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно (обидва фільми покажуть 23 жовтня)», - йдеться у повідомленні.

 

Представить українське кіно програма Focus: Ukraine, яка складається з семи фільмів - двох повнометражних художніх стрічок «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко (26 жовтня) і «Поводир» Олеся Саніна, двох повнометражних документальних фільмів «Майдан» Сергія Лозниці і I am Femen Алена Марго (23 жовтня), альманаху короткометражок «Вавілон'13» (24 жовтня) і двох частин альманаху польського режисера Ежи Гоффмана «Україна: Народження нації».

 

Складовою української секції на фестивалі в Торуні буде також панельна дискусія про майбутнє кіно України і перспективи його розвитку. В дискусії братимуть участь режисери Олена Фетісова та Лариса Артюгіна, яка представить проект «Вавілон'13». Дискусія відбудеться 23 жовтня в Фестивальному центрі.

 

Торуньский кінофестиваль незалежного кіно Tofifest вперше відбувся 2002 року. Головною нагородою фестивалю є приз глядацьких симпатій.

 

Нагадаємо, Польща та Україна розроблятимуть міжурядову угоду про спільне кіновиробництво. Такої домовленості було досягнуто в рамках 30-го Варшавського кінофестивалю, участь у якому взяли представники Державного агентства України з питань кіно, режисери та продюсери, повідомляє прес-служба Держкіно.

 

За цією інформацією, під час фестивалю відбулася зустріч голови Держакіно Пилипа Іллєнка і директора Польського інституту кіномистецтва Агнєшки Одорович. Окрім розробки зазначеної угоди, сторони домовилися сприяти розвитку українсько-польської копродукції, популяризувати польське кіно на українському ринку і українського в Польщі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY