detector.media
21.10.2014 14:04
Мінкультури продовжуватиме роботу щодо заборони російських пропагандистських серіалів - Нищук
Мінкультури продовжуватиме роботу щодо заборони російських пропагандистських серіалів - Нищук

Міністр культури України Євген Нищук прокоментував спробу Верховної Ради  ухвалити на своєму позачерговому засіданні 20 жовтня закон про заборону російських серіалів.

 

«Безумовно, прикрим є той факт, що така важлива законодавча ініціатива сьогодні(20 жовтня. - ТК)  не була підтримана депутатами. Втім Міністерство культури України разом із Державною агенцією України з питань кіно, Держкомтелерадіо та Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення продовжуватиме роботу в цьому напрямку», -  заявив Євген Нищук. 

 

Міністр культури підкреслив, що закликає власників комерційних каналів бути солідарними з українським народом, і продовжить ініціювати розгляд законодавчої ініціативи щодо заборони російських пропагандистських серіалів Верховною Радою нового скликання.

 

«Звісно, цей законопроект пришвидшив і удосконалив би цю роботу, але ми будемо ставити дане питання і до наступної Верховної Ради, яка рано чи пізно до нього повернеться. Поки ж ми маємо час, то разом із комісією продовжуватимемо роботу у напрямку позбавлення ліцензій тих ЗМІ, що несуть в собі антидержавницьку політику», - сказав пан Нищук.

 

Як писала «Детектор медіа», для внесення до порядку денного законопроекту № 5036 народних депутатів В'ячеслава Кириленка і Миколи Томенка «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо захисту інтересів держави» Парламенту не вистачило голосів.  «За» проголосували 165 народних депутатів.

 

Нагадаємо, цей законопроект передбачає тимчасово (до 31 березня 2015 року) заборонити мовникам розповсюджувати аудіовізуальні твори , серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, збройних сил, спеціальних служб Російської Федерації та/або СРСР та/або Російської імперії (окрім аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були вироблені до серпня 1991 року).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY