detector.media
21.10.2014 13:09
До 3 листопада - реєстрація до Школи стажування студентів-журналістів в регіональних ЗМІ
До 3 листопада - реєстрація до Школи стажування студентів-журналістів в регіональних ЗМІ

Розпочалася реєстрація на першу Школу стажування студентів-журналістів в регіональних ЗМІ, повідомляє Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ), що ініціювала цей проект за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні .

 

«Школа в першу чергу направлена на здобуття та покращення практичних навичок роботи в медіа відповідно до професійних стандартів, що особливо важливо під час роботи в умовах великої кількості інформаційних фейків, - розповідає  виконавчий директор АНРВУ Оксана Бровко. -  Наші куратори на місцях не будуть читати вам лекції чи пояснювати теорію, ви одразу приступите до роботи в газеті та сайті. Тож приготуйтеся активно працювати в команді журналістів-практиків».

 

Школа призначена для студентів журналістських факультетів українських навчальних закладів. Перевага віддається студентам, що працюють в студентських чи регіональних друкованих чи онлайн медіа.

 

Стажування відбувається протягом п'яти днів, з понеділка по п'ятницю, два дні - з акцентом на друковане видання регіональної редакції, три дні - на онлайн-медіа. Суть стажування полягає в практичній роботі під керівництвом куратора-співробітника редакції.

 

День 1 та 2 стажування

День 3, 4 та 5 стажування

Як розповідати історії та правильно формулювати фокус в них

Інфографіка

Як обрати головну історію дня

Відеоконтент для мультимедійних матеріалів

Ппрофесійні стандарти роботи з різними джерелами

Локальні розслідування

 

Перший курс Школи триватиме з 1 по 5 грудня.

 

Анкети приймаються до 3 листопада (аплікаційна форма тут). Про рішення претендентам на вступ до Школи повідомлять до 10 листопада.

 

Участь в Школі безкоштовна, за рахунок організаторів оплачуються проїзд до місця стажування та назад, проживання та частково харчування під час стажування.

 

Місця проведення стажування Школи: провідні регіональні редакції друкованих та онлайн медіа Вінниці, Чернівців, Рівного, Чернігова, Запоріжжя, Житомира, Тернополя, Полтави, Хмельницького, Одеси. Направлення на стажування учасників здійснюватиметься за принципом «студенти зі сходу та півдня - в редакції заходу та центральної України, студенти з центральних та західних регіонів - стажуватимуться в редакціях сходу та півдня».

 

Контакт організаторів: office.airpu@gmail.com .

 

Проект здійснюється Асоціацією незалежних регіональних видавців України в рамках проекту Єдина країна за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. /Supported by the Media Development Fund.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY