detector.media
20.10.2014 20:18
Шендерович: стиль пізнього Путіна – агресивна пропаганда, замішана на ксенофобії
Шендерович: стиль пізнього Путіна – агресивна пропаганда, замішана на ксенофобії

Російське суспільство вже 15 років знаходиться в стані потужного зомбування, заявив відомий російський письменник-сатирик і журналіст Віктор Шендерович в інтерв'ю «Укрінформу».

 

«З літа 1999 року вже 15 років ми знаходимося у стані потужного зомбування. 15 років завантажували лайно в голови, а зараз вмочають туди палець і говорять: "Товариші, ну там лайно, що ж зробити". Так хто його туди завантажив? Так може якось санувати? Можливо, відкачати лайно і почати розмовляти?», - висловив свою думку пан Шендерович.

 

Кажучи про сучасне російське телебачення, відомий публіцист назвав його «пропагандистською машиною, яка обслуговує режим».

 

За словами Віктора Шендеровича, «агресивна пропаганда, замішана на ксенофобії - фірмовий стиль пізнього Путіна». «Точно по Оруеллу, йому постійно потрібен ворог, і нині цей ворог - Україна», - додав він.

 

Публіцист також зазначив, що у нього дуже давно не було проектів на російських телеканалах. «Зараз можу з'явитися на державному каналі тільки у вигляді друга "хунти". І коли нещодавно у прайм-таймі показали мою фотографію, великий портрет з написом "покидьок", це була для мене "хвилина слави". Ось так я повернувся на федеральне телебачення», - підсумував Віктор Шендерович.

 

31 серпня Віктор Шендерович вийшов на одиночний пікет у центрі Москви проти війни з Україною.

 

Нагадаємо, у Кронштадті (Росія) поховали 18-річного Євгена Пушкарьова, який загинув в Україні. Хлопець втік із дому та пішов добровольцем на Донбас, оскільки не міг більше спостерігати за подіями з сюжетів на російських телеканалах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY