detector.media
20.10.2014 17:59
21 жовтня - прес-конференція представників медіаорганізацій «Чому Україні не потрібне державне регулювання у сфері моралі»

21 жовтня о 12.00 в Українському кризовому медіацентрі відбудеться прес-конференція представників медіа-організацій  на тему «Чому Україні не потрібне державне регулювання у сфері моралі».

 

Прес-конференція буде присвячена боротьбі з державним регулюванням у сфері моралі, яке є недемократичним з точки зору європейських стандартів і безглуздим витрачанням коштів Державного бюджету у скрутний для України час.

 

Річний бюджет Комісії з питань захисту суспільної моралі  (НЕК) скаладає  4 млн. грн. Фактично вона намагається дублювати діяльність інших державних інституцій: Міністерства культури і мистецтв, Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України, Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

НЕК не рідко надає висновки, що суперечать позиції спеціалізованих органів та громадськості, внаслідок чого виникає правова плутанина та численні судові скарги.

 

Необхідність ліквідації НЕК прямо випливає з діючих нормативних актів - Указа Президента України №1085/2010 від 9 грудня 2010 року «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади України».

 

Учасники: Катерина Мяснікова, Незалежна Асоціація Мовників (НАМ); Тетяна Котюжинська, НСЖУ, Комісія з журналістської етики, рух «Стоп цензурі!»; Оксана Романюк, Інстутут Масової Інформації (ІМІ), Репортери без кордонів, рух «Стоп цензурі!»; Ігор Розкладай, Інститут Медіа Права (ІМП), рух «Стоп цензурі!»;  Олексій Погорелов, Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП); Аксиня Куріна, ГО «Центр UA», рух «Стоп центрі!».

 

Прес-конференція відбудеться за адресою: Київ, вул. Інститутська, 4. Готель «Україна», 3-й поверх (ст. м. «Хрещатик», «Майдан Незалежності»). Додаткова інформація: 066 748 83 16, aksynya@gmail.com .

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY