detector.media
20.10.2014 13:11
До конкурсу шведського кінофестивалю відібрано стрічку грузинського режисера, створену за підтримки Держкіно України
До конкурсу шведського кінофестивалю відібрано стрічку грузинського режисера, створену за підтримки Держкіно України

В конкурсній програмі Уппсальського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (Уппсала, Швеція) візьме участь стрічка грузинського кінорежисера Зази Буадзе «І Бог зробив крок у порожнечу». Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кінематографії.

 

Український фільм буде боротися за головну нагороду Uppsala Grand Prix з поміж 83 картин з багатьох країн світу.

 

30-хвилинну ігрову короткометражну картину створено за підтримки Держікіно України, що становила 50% від бюджету в 509 тис. грн. (2013 рік). Її було знято компанією Fresh Production із залученням фінансування Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

Ідеться у фільмі про всіма забуте село, в якому доживають свої дні двоє. Їх минуле - молодість, щасливе сімейне життя, нині ж вони мають лише паркан, що розділяє їх двори; яблуня, що росте на межі і більше не приносить плоди; і «поштовий чайник» - єдиний спосіб спілкування.

 

 

Для цієї картини Зази Буадзе це вже шостий фестиваль: фільм мав міжнародну прем'єру на Софійському кінофорумі, а потому демонструвався на фестивалях в Києві, Одесі, Тбілісі та Афінах.

 

Заза Буадзе - грузинський сценарист і режисер, мешкає й працює в Україні. Народився в 1962 року в Кутаїсі, Грузія. Як сценарист він співпрацює з режисерами в Німеччині, Греції, Італії, України, Польщі, Грузії та інших країн.

 

Щорічний Кінофестиваль у шведському місті Уппсала проводиться вже 33 раз і є найбільшою культурною подією міста, і одним з найбільших міжнародних форумів у Швеції. Участь у ньому беруть понад 300 фільмів в п'яти різних секціях.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://oiff.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY