detector.media
18.10.2014 13:09
«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»
«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»

Державний концерн «Укроборонпром» та Міністерство оборони України подали позов на «Дзеркало тижня. Україна», автора тижневика Дмитра Менделєєва та  активіста-волонтера батальйону «Азов» Світлану Зварич, повідомляє DT.UA.

 

Обидві організації вирішили захистити свою ділову репутацію після публікації в DT.UA статті «"Тінь війни"».

 

За два дні після виходу зазначеного матеріалу, 7 вересня 2014 року, Президент України Петро Порошенко подав доручення  Генеральному прокурору Віталію Яремі. У ньому йдеться: «За результатами проведеної перевірки, у разі підтвердження наявності складу злочину за ознакою підриву обороноздатності держави, притягнути до відповідальності автора статті про продаж зброї та  військового майна, яку було викладено на сайті інтернет-видання «Дзеркало тижня». Термін - два тижні»

 

 

«Шок. Вбивча логіка», - коментують у DT.UA реакцію влади на статтю «"Тінь" війни».

 

Сама ж позовна заява «Укроборонпрому» та Міноборони, за даними DT.UA, «несе доказ незаконної діяльності концерну і його підприємств». «Завдяки тимчасовому  виконувачеві обов'язків генерального директора концерну С. Пінькасу,  редакції вдалося отримати  практично повні дані про згадані в «Тіні війни» договори реалізації на внутрішньому ринку зброї та бойової техніки», - зазначають представники редакції. 

 

Як стверджується у статті «"Тінь" війни», у Міноборони та  «Укроборонпромі» «цинічно приторговують тим, чого потребує фронт, влаштувавши колосальний розпродаж зброї на внутрішньому ринку».

 

«І Міністерство оборони, і місіонерів треба реформувати. Потрібна кардинальна зміна матеріально-технічного забезпечення, потрібні зміни в порядку передачі техніки та зброї військовим формуванням, потрібна державна підтримка новітніх військових розробок та військового виробництва, - коментує Світлана Зварич. - А ще потрібен глибокий аналіз і висновки щодо нинішніх ситуацій, коли "інші військові формування", якими є добровольчі батальйони, зі стрілецькою зброєю протистоять ворожим танкам, у зоні бойових дій їздять шкільними автобусами тощо. І це в той час, коли Інтернет рясніє оголошеннями про продаж військової техніки з припискою - "щойно з конверсії"».

 

Позовами після виходу статті «"Тінь" війни» пані  Зварич здивована: «Чесно кажучи, після виходу статті «"Тінь" війни"» ми очікували відвертої розмови з місіонерами, які монополізували місію якнайповніше задовольняти потреби Збройних сил України та інших військових формувань новітніми зразками озброєння, яких немає у добровольців. Однак замість аналізу, замість спроб отримати інформацію про посередників, про місця продажу, про обставини, до нас надійшов... позов від державного концерну "Укроборонпром" і Міністерства оборони про захист ділової репутації. Загалом, ділову репутацію цим двом інституціям краще обстоювати серед бійців і офіцерів, які воюють на фронті. А там оцінка, хоч і щира, але малоцензурна». 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://gazeta.dt.ua
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY