detector.media
17.10.2014 16:47
Свідоцтва низки «сепаратистських» видань втратили чинність, бо вони не вийшли протягом року з моменту реєстрації
Свідоцтва низки «сепаратистських» видань втратили чинність, бо вони не вийшли протягом року з моменту реєстрації

Державна реєстраційна служба визнала такими, що втратили чинність, свідоцтва про державну реєстрацію низки друкованих видань, які в Держкомтелерадіо назвали сепаратистськими, не за рішенням суду, а керуючись статтею 16 закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні». Підставами для втрати чинності свідоцтва стали обставини, визначені частиною 2 статті 16 цього закону. Про це повідомили в Державному комітеті телебачення і радіомовлення у відповідь на запит «Детектор медіа».

 

У частині 2 статті 16 закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» йдеться про те, що name="o117">«засновник (співзасновники) зберігає право розпочати випуск друкованого засобу масової інформації протягом одного року з дня одержання свідоцтва. В разі пропуску цього строку без поважних причин свідоцтво про державну реєстрацію втрачає чинність».

 

Отже, за даними Державної реєстраційної служби, низка видань не вийшли протягом року з дня одержання свідоцтва про державну реєстрацію.

 

Нагадаємо, 16 жовтня директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак заявив, що Держкомтелерадіо спільно з правоохоронними органами, Державною реєстраційною службою, «Укрпоштою» та за підтримки громадськості вживають заходів щодо очищення вітчизняного інформаційного простору від сепаратистської преси. У зв'язку з порушенням закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» Державною реєстраційною службою визнано такими, що втратили чинність, свідоцтва про державну реєстрацію друкованих ЗМІ: збірника «Україна. Південний регіон. Новороссийский календарь», газет «Новороссийский курьер», «Русский мир Украины», «Русская культура Украины», «Руський блок. Україна», «Русский блок. Украина», «Червона зірка», «Красная звезда», а також журналів «Російська мова та література в навчальних закладах», «Русский язык и литература в учебных заведениях», «Русский язык, литература, культура в школе и вузе», «Російський профіль», «Русский профиль», Russian profile, Russischer profile, «Російський рок», «Русский рок», «Личности России», Persons of Russia.

 

Нагадаємо, у червні Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення ліцензій у судових інстанціях низки сепаратистських видань.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY