detector.media
17.10.2014 13:54
Прес-аташе Держкіно став Ярослав Підгора-Ґвяздовський
Прес-аташе Держкіно став Ярослав Підгора-Ґвяздовський

Кінокритик і кіножурналіст Ярослав Підгора-Ґвяздовський став прес-аташе Державної агенції України з питань кіно.

 

На новій посаді, як він розповів у коментарі «Телекритиці», працює з середини вересня.

 

За словами Ярослава Підгори-Ґвяздовського, нині він єдиний співробітник Держкіно, який опікується сферою зв'язків із громадськістю. До його обов'язків входить інформування ЗМІ щодо подій в українській кіногалузі, здобутків вітчизняних фільмів на міжнародних кінофестивалях тощо. Окрім розсилки-прес-релізів, дізнатися про такі новини журналісти можуть на сайті Держікно та на сторінці агенції у Facebook.

 

«Також мені щодня телефонують кінорежисери та дистрибутори і просять, наприклад, посприяти в організації прес-конференцій. Ми проводитимемо їх у кінотеатрі «Київ» регулярно - інформуватимемо щодо виходу фільмів у кінопрокат», - розповів прес-аташе.

 

Також він додав: «Дуже багато людей говорять про те, що українського кіно немає, що воно в стагнації. А насправді воно семимильні кроки робить щодня. І моя місія -  донести це до людей».

 

Ярослав Підгора-Ґвяздовський - випускник Інституту журналістики КНУ ім. Т.Г. Шевченка. Тему кіно висвітлює понад 20 років. Був шеф-редактором журналу «КиноДайджест», головним редактором журналу Total Film at Ad World. Матеріали пана Підгори-Ґвяздовського публікувалися в понад 50-ти виданнях, серед яких - журнал «ШО», тижневики «Дзеркало тижня. Україна», «Український тиждень» та інші ЗМІ.

 

Донедавна входив до складу Експертної комісії Держкіно з питань розповсюдження та демонстрування фільмів. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY