detector.media
16.10.2014 15:54
Журналістка Христина Бердинських приєдналася до редакції журналу «Новое время страны»
Журналістка Христина Бердинських приєдналася до редакції журналу «Новое время страны»

Журналістка та автор резонансного блогу, а згодом і книги про учасників Майдану «Єлюди» Христина Бердинських приєдналася до колективу журналу «Новое время страны». Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

11 місяців вона була у творчій відпустці після того, як звільнилася з журналу «Корреспондент» після зміни його головного редактора.

 

«Багато хто біжить в політику, а я повертаюся в журналістику. Завтра мій перший робочий день в журналі «Новое время». Побажайте мені удачі. Хвилююся. Останній рік писала тільки в фейсбук, а тепер буду писати статті. Рада, що команда «НВ» мене дочекалася, я довго відтягувала цей момент. Спасибі, друзі, зустрінемося завтра в редакції», - написала журналістка.

 

У інтерв'ю «Детектор медіа» у травні пані Бердинських зазначала, що тривалий час відхиляла пропозиції роботодавців і тільки екс-редактор «Корреспондента» Віталій Сич, який зараз очолює «Новое время», змусив її замислитися про співпрацю у перспективі.  

 

Нагадаємо, 23 червня Христина Бердинських презентувала книгу «Єлюди. Теплі історії з Майдану», яка вийшла у видавництві «Брайт Стар Паблішінг». Книга є своєрідним блог-щоденником з інтернету, який авторка розпочала під час Євромайдану, створивши Facebook-проект «Єлюди». Пізніше з'явились волонтери і почали перекладати сторінку різними мовами. На кінець Майдану, сторінку вже перекладали на 17 мов. Наприкінці травня журналістка закрила свій блог.

 

Христина Бердинських за свій блог-проект «Єлюди» була висунута в кількох номінаціях на здобуття премії конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014, де вона стала фіналісткою. Саме завдяки проекту «Єлюди» Христина Бердинських стала одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці», яку їй вручили 15 травня у Львові.

 

Детальніше про проект «Єлюди» читайте в інтерв'ю Христини Бердинських «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY