detector.media
16.10.2014 11:08
Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»
Міхалков з благословіння Путіна перетворюватиме Ялтинську кіностудію на«полігон для молодого кіно»

Російський кінорежисер, автор проекту «Бесогон ТВ» Нікіта Міхалков заявив, що Ялтинська кіностудія у Криму має центром молодого кіно та виробляти до 70 стрічок на рік. Про це він сказав у коментарі РІА «Новости».

 

«Мене підтримали президент і уряд, що перша кіностудія Росії в Росії гідна того, щоби вона стала полігоном для молодої режисури. Вона має володіти потужною апаратурою, транспортом, засобами зв'язку, монтажними (засобами). Тут повинен бути центр молодого кіно», - сказав пан Міхалков.

 

Він відзначив, що Крим - ідеальне місце для зйомок: «Можливо, в Криму не знімеш Нью-Йорк. Але все інше - так. Тут найбільша кількість сонячних днів. Тут є можливість з'єднувати перспективу басейну з водою і моря, де можна знімати окремо сцени, пов'язані з морськими битвами. І третє: тут є все - і моря, і гори, і поля, і степи, і водоспади. Тут є все».

 

За словами Нікіти Міхалкова, до Ялти з Москви буде перенесено російський кінофестиваль студентських та молодіжних фільмів «Свята Анна». Також він розповів, що за рік у Криму пройде міжнародний кінофестиваль «Євразійський міст», де будуть представлені картини з країн СНД, Китаю, Індії, Латинської Америки. Як повідомив пан Міхалков, президентом цього фестивалю стане сценарист і директор Будинку кіно в Москві Віктор Мережко.

 

Щодо судового процесу, пов'язаного із примусовою націоналізацією Ялтинської кіностудії, то Нікіта Міхалков заявив, що не втручатиметься в нього.

 

Як писала «Детектор медіа», у Криму окупаційною владою створено Державне унітарне підприємство Республіки Крим «Ялта-фільм». Відповідне рішення прийняла так звана «Рада міністрів Криму». Як ідеться в її розпорядженні від 29 вересня, підприємство має на меті «відродження фільмовиробництва на території Республіки Крим».

 

2 вересня Рада міністрів Криму схвалила постанову про так званий примусовий викуп Ялтинської кіностудії в республіканську власність за суму приватизації 1,3 млн гривень у її єдиного власника власника, російського бізнесмена Сергія Аршинова.

 

За словами пана Аршинова, 1 жовтня до приміщення кіностудії увірвалися люди в масках та поклали на підлогу співробітників кіностудії й компаній, що орендують її приміщення. Йому ж заявили, що на кіностудії проходить «інвентаризація».

 

Пан Аршинов і його колеги подали заяви в прокуратору і поліцію Ялти. Раніше, 25 вересня 2014 року, Сергій Аршинов звернувся до Господарського Криму суду, з позовом, у якому вимагав визнати незаконною постанову кримського парламенту про примусовий викуп Ялтинської кіностудії.

 

Тимчасово виконуючий обов'язки глави так званої Республіки Сергій Аксьонов прокоментував претензії колишніх власників кіностудії так: «Нехай звертаються куди завгодно. Рішення (щодо націоналізації. - ТК) ухвалила Рада міністрів Криму. Рішення незворотнє, хто б яку позицію не займав. Однозначно цей процес буде доведений до логічного завершення. Ялтинська кіностудія працюватиме в інтересах країни і Криму. На ній будуть знімати фільми. Цільове призначення збережеться. Ніяких торгових павільйонів, перепрофілювання не буде».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY