detector.media
14.10.2014 18:19
Звільнений з полону журналіст Юрій Лелявський дістався до Києва
Звільнений з полону журналіст Юрій Лелявський дістався до Києва

Звільнений з полону представників терористичного угрупування «ЛНР» позаштатний кореспондент телеканалу ZIK Юрій Лелявський прибув до Києва. Про це «Детектор медіа» повідомили друзі журналіста.

 

Журналіст приїхав до столиці з Дніпропетровська, де він перебував у числі шести інших звільнених заручників. Зі слів друзів, наразі пан Лелявський перебуває в безпеці.

 

Нагадаємо, 23 липня журналіст Юрій Лелявський вдруге потрапив до полону терористів в Донбасі. Його разом із двома особами затримали під час поїздки на Донбас зі священиками, чию місіонерську діяльність на Луганщині хотів висвітлювати журналіст. Він встиг надіслати смс-повідомлення колезі Владу Якушеву: «Везуть у Перевальськ. До Козіцина». Після чого зв'язок із паном Лелявським зник.

 

Наприкінці липня стало відомо, що журналіст живий і знаходиться в підвалі Луганської обладержадміністрації (ОДА). Відтоді жодної інформації про стан та місцезнаходження Юрія Лелявського не поступало. Батько журналіста Микола Лелявський утримувався від коментарів з приводу перебування сина в полоні. Співробітники телеканалу ZIK повідомляли, що їм також невідомо, де знаходиться їхній колега.

 

11 жовтня заступник очільника Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов повідомив, що журналіста Юрія Лелявського було звільнено з полону в числі шести військових. Згодом цю інформацію було підтверджено на сторінці Центру визволення полонених в Facebook.

 

Вперше Юрій Лелявський був затриманий бойовиками 25 квітня в Слов'янську «за підозри у провокації». Тоді журналіста утримували в полоні протягом 15 днів. Протягом останніх дев'яти місяців Юрій Лелявський готував репортажі для ZIK з «гарячих» точок Майдану у Києві, Криму та Донбасі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY