detector.media
14.10.2014 11:46
СБУ затримала блогера, який працював на ФСБ
СБУ затримала блогера, який працював на ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримала блогера, який був завербований Федеральною службою безпеки РФ і поширював у соцмережах антиукраїнські матеріали. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

Імені блогера СБУ не розголошує, називаючи його громадянином України «М». За даними СБУ, він є уродженцем міста Луганськ, 1990 року народження.

 

СБУ встановила, що «М» був завербований ФСБ ще в березні під час перебування на тимчасово окупованій території АР Крим. Повернувшись в Україну, він за завданням свого координатора з ФСБ поширював у соціальних мережах матеріали антиукраїнського спрямування, неправдиву інформацію для дискредитації державної влади України, компрометації ходу антитерористичної операції. Крім того, він створив навколо себе інтернет-спільноту, через яку пропагував утворення так званої «Новороссии», закликав підтримувати терористичну діяльність на Сході України.

 

За повідомленням СБУ, блогера затримали під час перевірки на пункті пропуску автобусу, який прямував з Луганська до Ялти. За його словами, він виїжджав на зустріч зі своїми кураторами для отримання нових завдань з дестабілізації ситуації в Україні.

 

Стосовно затриманого розпочато кримінальне провадження за ч 1. ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY