detector.media
14.10.2014 10:35
В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали Революцію гідності
В чотирьох містах України відбудуться виставки польських фотографів, які знімали  Революцію гідності

У Луцьку протягом 18-28 листопада експонуватиметься виставка «Україна - Революція гідності. Майдан 21 листопада 2013 - 22 лютий 2014 в об'єктивах польських журналістів ».
Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на консула Криштофа Савицького у Генеральному консульстві Республіки Польща у Луцьку.

 

Виставку в відкриють у галереї мистецтв волинського відділення Національної спілки художників України 18 листопада. Експозиція складається з робіт польських журналістів Петра Аполінарського, Павла Боболовича, Костянтина Чавага, Рафала Дзенцьоловського, Конрада Фаленцького, Войцеха Янковського, Євгена Сала, які були на Майдані в Києві протягом усіх трьох місяців протесту. На фотографіях відстежується історія подій з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014, включаючи безпрецедентно жорстокий напад на мирних протестувальників. Виставка показує незламний дух і прагнення до свободи і створенню нового громадянського суспільства в Україні.

 

Організаторами виставки є газета Kurier Galicyjski, українсько-польський «Галицький Клуб» за підтримки Польського фонду Wolność i Demokracja і польського МЗС. Більшість фотографій відібрані саме для цієї виставки і вперше представлені на виставці.

 

Крім Луцька експозиція також побуває в Тернополі та Дубно і Острозі (Рівненська область).

 

Нагадаємо, польська журналістка, кореспондент телеканалу «Еспресо TV» Б'янка Залевська, яка 27 липня отримала тяжкі травми у зоні проведення АТО на Донбасі, проходить реабілітацію вдома у Варшаві (Польща) і планує повернутися працювати в Україну.

 

Асоціація польських журналістів, яка є партнером Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ)  виступила з протестом проти масового побиття співробітників ЗМІ під час розгону «Беркутом» масових протестів на вулиці Банковій у Києві 1 грудня. Як відомо, того дня від дій правоохоронців постраждав і польський журналіст Павєл Пеньонжик.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY