detector.media
13.10.2014 18:22
РНБО пропонує взяти на себе моніторинг ЗМІ щодо порушень законодавства – разом з Комісією з моралі
РНБО пропонує взяти на себе моніторинг ЗМІ щодо порушень законодавства – разом з Комісією з моралі

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) може стати координуючим органом з моніторингу та протидії порушенням в інформаційній сфері. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на заяву заступника керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимира Полєвого на засіданні круглого столу в «Укрінформі» на тему «Проблеми державно-громадської протидії антиукраїнській інформаційній війні: де закінчується забезпечення національної безпеки і починається цензура».

 

«Українське законодавство передбачає обмеження щодо закликів до повалення конституційного ладу, захоплення влади, пропаганди насильства та жорстокості. Насправді в цьому плані немає проблем - ми маємо правову базу для того, щоб певним чином реагувати на порушення в інформаційній сфері. Інша справа, який  громадський чи державний орган повинен здійснювати, наприклад, моніторинг цих порушень, які саме механізми для того, щоб протидіяти цим протиправним діянням», - сказав Володимир Полєвий.

 

Він нагадав, що одним з органів, які виконують цю функцію, є також Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі.

 

«Вважаємо, що у всій цій діяльності є місце і Раді національної безпеки як координуючого органу у сфері безпеки», - заявив пан Полєвий.

 

Нагадаємо, з 1 вересня керівником Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони був призначений Олексій Копитько. Про це «Детектор медіа» повідомили в ІАЦ РНБО. Попередній керівник ІАЦ РНБО Володимир Чеповий 31 серпня залишив посаду - він очолив видавництво «Бліц-інформ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY