detector.media
13.10.2014 13:28
17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День» «Тернова осінь»
17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День»  «Тернова осінь»

З 18 по 26 жовтня у київський галереї «Лавра» (вул. Лаврська, 1) проходитиме традиційна 16-та фотовиставка газети «День» під назвою «Тернова осінь».

 

Редакція газети «День»  отримала на конкурс близько 2050 світлин, з яких редакційне журі відібрало 350 найкращих робіт фотографів-професіоналів та фотолюбителів з усіх куточків України. Окрім «дорослих» номінацій конкурсу - «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», а також окремої номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом», з 2009 року започатковано спеціальну номінацію - «Світ очима дітей», яка представляє роботи юних фотографів.

 

Символом минулорічної виставки були червоно-зелені яблука, які втілювали мудру зрілість та допитливу юність. Символом фото вернісажу цього року обрано  терен.  

 

«Це - і «тернистий шлях», яким сьогодні всі ми йдемо, прориваємося з кров'ю, і що змогли зафіксувати на своїх світлинах фотографи-учасники конкурсу. Це також і захист, адже у багатьох країнах цю рослину наділяють саме таким смислом: «колюча огорожа» захищає від непроханих гостей і від злих сил. В українській міфології є повір'я: якщо вколоти терновою колючкою когось із нечисті, то зло втрачає свою силу. Загалом, терен - це вміння захищати себе і своїх близьких. Про це вам скаже будь-який орнітолог: птахи люблять вити гнізда у його колючих гілках, бо там вони - у безпеці. Туди не дістанеться жодний хижак. Хіба це не про нас? Не про захист рідної землі на сході країни? Деякою мірою наш фотоконкурс - це теж захист. Від викривленої картини світу», - анонсує редакція газети.

 

Значна частина світлин присвячена Революції Гідності та війні на сході країни. У фокусі - люди, які творять історію сьогодні. «Втім, попри складні події, ми вирішили не відмовлятися від фото, що надихають та несуть оптимізм. Без такого «щеплення оптимізмом» у нинішній ситуації ніяк не обійтися», - підкреслює редакція.

 

Відкриття Фотовиставки «День-2014» відбудеться 17 жовтня о 17.00. Серед запрошених гостей - відомі представники культурної, академічної, політичної еліти України, провідних компаній, громадських організацій та ЗМІ. Відкриє виставку головний редактор газети «День» Лариса Івшина. Вхід вільний.

 

Під час цьогорічної фотовиставки у столичній галереї «Лавра» можна буде придбати книжки з «Бібліотеки газети «День», а також номери глянцю «Маршруту №1», фірмові листівки та футболки.

 

З питань акредитації слід звертатися за тел.: (044) 303-96-21, або  на e-mail: marketing.theday@gmail.com.

 

Фотоконкурс, який проводиться щорічно від 1999 року, - це найбільш масштабний соціальний проект газети «День», що, поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання («Бібліотекою газети «День», Літньою школою журналістики, премією ім. Джеймса Мейса «За громадянську позицію» та ін.), став її візитівкою. Загальна кількість учасників за всі роки - 2457, робіт, відібраних на конкурс, - 3260, свої нагороди отримали 652 фотографи. Щороку Фотовиставки «Дня» подорожують Україною, їх вже побачили у  28 містах. Всього за 15 років організовано 101 виїзну фотовиставку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY