detector.media
10.10.2014 17:55
Роскомнагляд знайшов екстремізм у статті «Новой газеты» про те, що «Чайковський народився не з балалайки»
Роскомнагляд знайшов екстремізм у статті «Новой газеты» про те, що «Чайковський народився не з балалайки»

Роскомнагляд виніс попередження російській «Новой газете» за матеріал журналістки Юлії Латиніної «Якщо не Захід, то хто ми?». На думку відомства, стаття містить ознаки екстремізму, включаючи збудження ворожнечі, «пропаганду винятковості» і «завідомо неправдиве обвинувачення», повідомляє сайт видання «Коммерсант».

 

Роскомнагляд угледів порушення закону ФЗ-114 «Про протидію екстремістської діяльності» в одному з матеріалів «Нової газети» і виніс виданню попередження, зажадавши відредагувати або видалити статтю протягом десяти днів, говориться в повідомленні служби. Документ підписаний заступником керівника Роскомнагляду Максимом Ксензовим.

 

У попередженні йдеться про матеріал оглядача «Нової газети» Юлії Латиніної «Якщо не Захід, то хто ми?»  від 9 вересня. У ньому, за оцінкою Роскомнагляду, містяться ознаки екстремізму, а саме: «порушення соціальної, расової, національної чи релігійної ворожнечі; пропаганда винятковості, переваги або неповноцінності людини за ознакою його соціальної, расової, національної, релігійної або мовної приналежності; публічне завідомо неправдиве обвинувачення особи, що заміщує держпосаду РФ».

 

Представник Роскомнагляду Вадим Ампелонський від коментарів газеті «Коммерсант» відмовився. «Ми вирішили всією редакцією розіп'яти Юлію Латиніну на світанку», - прокоментував «Коммерсанту» рішення служби головний редактор «Нової газети» Дмитро Муратов.

 

«Коммерсант» нагадує, що раніше з формулюванням «заклики до протиправної діяльності та участі в масових заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку» на вимогу Генпрокуратури були заблоковані в Росії інтернет-видання «Грани.ру», «Щоденний журнал» і «Каспаров.ru». В Роскомнагляді пояснили, що навіть за умови, що ці сайти видалять протиправну інформацію, відповідно до формулюваннями закону юридичної можливості розблокувати їх без відповідного рішення Генпрокуратури немає. В серпні попередження за заклики до участі в протиправних заходах були винесені відразу 14 російським ЗМІ, серед яких були «Полит.ру», Regnum, «Новий регион», «Росбалт.ру», «Накануне.RU» і вже заблокований російськими провайдерами «Грани.ру».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY