detector.media
09.10.2014 10:00
На фестивалі DOK Leipzig 2014 будуть показані три українські документальні стрічки
На фестивалі DOK Leipzig 2014 будуть показані три українські документальні стрічки

До програми Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації  DOK Leipzig 2014 у Лейпцигу (Німеччина) увійшли три документальних фільми виробництва України, два з них - розповідають  про події на Майдані. Про це йдеться в офіційній програмі, оприлюдненій на сайті фестивалю.

 

У Міжнародному конкурсі  документальних фільмів (Internationaler Wettbewerb Dokumentarfilm) візьме участь стрічка режисера Сергія Лозниці «Майдан» виробництва України і Нідерладндів.  Стрічка тривалістю 128 хвилин, яку називають документальним епосом про громадянську революцію в Україні, вийшла в національний прокат 24 липня. Після світової прем'єри на Міжнародному кінофестивалі у Каннах фільм вийшов в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем'єра «Майдану» відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми «Шлях до свободи».

 

В Міжнародній програмі документальних фільмів (Internationales Programm Dokumentarfilm) фестивалю буде також представлено стрічку «Позитив»  Поліни Keлм українського виробництва.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до конкурсної програми «Молоде кіно» Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації у Лейпцигу DOK Leipzig 2014  був відібраний український документальний фільм  All Things Ablaze («Все у вогні») про події на Євромайдані у Києві взимку 2013-2014 років.  Документальний фільм був знятий українськими режисерами і операторами Олександром Течинським, Олексієм Солодуновим і Дмитром Стойковим. Продюсер Юлія Сердюкова.

 

Фестиваль DOK Leipzig 2014 проходитиме з 27 жовтня по 2 листопада. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY