detector.media
08.10.2014 14:02
У Житомирі на журналістку «20 хвилин» напали за розслідування корупції у колонії - ЗМІ
У Житомирі на журналістку «20 хвилин» напали за розслідування корупції у колонії - ЗМІ

7 жовтня близько 21.00 в місті Житомирі по вулиці Піонерська невідомі намагались здійснити замах на журналістку місцевого видання «20 хвилин» Марію Шомко. Про це повідомляє видання з посиланням на свідчення постраждалої.

 

За її словами, автомобіль білого кольору (орієнтовно марки «Лада» чи «Славута») із вимкненими фарами чекав на журналістку неподалік від її дому у місці, де були вимкнені вуличні ліхтарі. «Підходячи до дому, я почула, що вслід за мною щось рухається на великій швидкості. Автомобіль із ввімкненими фарами їхав просто на мене. Жодних звукових сигналів він не подавав. Мене врятувало лише те, що я встигла звернути у провулок і забігти до двору. Не зупиняючись, автомобіль поїхав далі», - розповіла Марія Шомко.

 

Відразу після спроби наїзду журналістка викликала міліцію, яка з`явилась на місце інциденту приблизно через 40 хвилин. Заяву та пояснення до неї журналістка написала на місці.

 

Марія Шомко пов`язує інцидент зі своєю професійною діяльністю, саме, з публікацією про побиття ув'язненого Житомирської виправної колонії № 4 Івана Ноджака, який подавав численні скарги на корумповану внутрішню політику керівництва колонії.

 

«Ми отримали свідчення великих і системних зловживань керівництвом колонії. Незадовго до цього, моє джерело у колонії Івана Ноджака побили, йому погрожували вбивством. За версією керівництва колонії, Іван підрізав себе сам заточкою ложки», - повідомила пані Шомко.

 

За словами журналістки, інформацію з розслідування щодо колонії передано її колегам.

 

 

В Житомирському міському відділі міліції «Детектор медіа» повідомили, що зареєстрували заяву Марії Шомко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY