detector.media
07.10.2014 19:27
EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ
EastOne продає видавництво «Економіка» Ірині Рубіс – ЗМІ

Група EastOne Віктора Пінчука продає ТОВ «Видавництво "Економіка"». Новим власником стане Ірина Рубіс (на фото) - нинішній генеральний директор компанії. Про це пише Forbes.ua. Минулого тижня про це було оголошено колективу. Як повідомив Forbes один з присутніх на зустрічі, офіційно нова власниця вступить в права власності з 1 листопада.

 

За даними видання, на 28 жовтня заплановано збори учасників товариства. Серед інших, на порядку денному значиться питання «Про надання попередньої згоди на укладення договорів правовідносин, предметом яких є передача (відчуження) виключних майнових прав інтелектуальної власності, в тому числі на знаки товарів і послуг, торговельні марки і основні засоби суспільства».

 

«Виходячи з формулювання, я припускаю, що продаватися буде не «Видавництво "Економіка"», а, швидше за все, окремі активи», - вважає засновник видавництва, міноритарний акціонер «Економіки» Ігор Ляшенко. За його словами, організаційно такий продаж простіший, ніж продаж усього бізнесу. «Компанія обтяжена трудовим колективом, фінансовими зобов'язаннями ... Продати торгову марку - легше і зручніше», - каже він.

 

При цьому така схема не вимагає принципової згоди міноритарних акціонерів. «Формально нас, звичайно, запитають, але в EastOne контрольний пакет, і вона може приймати це рішення просто більшістю», - пояснює він, зауважуючи, що, швидше за все, юридичні формальності з боку EastOne будуть проведені коректно. «В особистих інтересах - емоції все ж є. Погано, що люди втрачають роботу. Там є хороші фахівці», - нарікає засновник «Економіки».

 

У компанії EastOne на запит Forbes не відповіли. Представник групи запевнив, що в разі появи офіційної інформації вона буде оприлюднена.

 

Зв'язатися з Іриною Рубіс Forbes і «Детектор медіа» не вдалося - на дзвінки на мобільний телефон вона не відповідає.

 

«EastOne все одно збиралася закривати видавництво. Рубіс могла просто "випросити" його собі, може, переуступка за 1 гривню», - припускає джерело Forbes, додаючи, що з точки зору іміджу передача активу «трудовому колективу» для структур Віктора Пінчука краще, ніж ліквідація товариства. Він також допускає, що EastOne списала борги, які формувалися у видавництві у вигляді кредиторської заборгованості перед материнською компанією.

 

На зустрічі з колективом Ірина Рубіс, за даними видання, декларувала наміри зберегти всі проекти видавництва.

 

Видавництво «Економіка» розвиває портал Delo.ua, журнали MMR, «Топ-100. Рейтинг кращих компаній України ». У 2008 році понад 70% видавництва придбала EastOne Віктора Пінчука у німецької групи Handelsblatt і чеського видавця Мирослава Павела. У 2013 році видавництво було трансформовано в комунікаційний хаб, який займається також В2В-проектами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY