detector.media
07.10.2014 11:36
Amnesty International вшанує пам'ять російської журналістки Анни Політковської у Києві і Москві
Amnesty International вшанує пам'ять російської журналістки Анни Політковської у Києві і Москві

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вшанує пам'ять загиблої від рук убивць російської журналістки Анни Політковської у столицях України та Росії. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

7 жовтня, до восьмої річниці смерті Політковської, активісти Amnesty International в Україні організовують у київському кінотеатрі «Жовтень» показ фільму «Лист до Анни» режисера Еріка Бергкраута. До акції солідарності з загиблою журналісткою зможуть долучитися всі глядачі.

 

У Москві відбудеться акція «Квіти для Анни» - правозахисники принесуть до редакції «Новой газети», де працювала Анна Політковська, букет, складений із паперових квітів. Основою для цих букету будуть сторінки тих ЗМІ, які висловили готовність взяти участь в акції.

 

Повідомляється, що заходи відбудуться в рамках «Тижня дій» - акцій Amnesty International у Росії, запроваджених з 6 до 12 жовтня «на підтримку свободи слова тих, хто виступає проти утисків та репресій в країні». Amnesty International сподівається, що активісти Бельгії, Чеської Республіки, Франції, Фінляндії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Польщі Іспанії, Великої Британії Нідерландів, Норвегії Польщі, Чехії, Фінляндії, Франції, України й самої Росії продемонструють своїми діями, флешмобами, листами й петиціями протест проти наступу на основні свободи в РФ. Тиждень дій пройде під гаслами «Висловлюйся за свободу!»(Speak out for freedom!) та «Висловлюйся за Росію!» (Speak out for Russia!).  

 

Нагадаємо, оглядач «Нової газети» Анна Політковська була вбита в під'їзді власного будинку в Москві 7 жовтня 2006 року. За цей час російське слідство так і не встановило імена замовників резонансного злочину.

 

Amnesty International опубліковувала дані щодо порушень у Росії права на свободу слова, об'єднань і зібрань.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY