detector.media
06.10.2014 14:55
До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів
До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів

Триває набір на навчальний курс з висвітлення збройних конфліктів Інституту висвітлення війни та миру (Institute for War and Peace Reporting), адміністрований ГО «Інститут розвитку регіональної преси». Про це повідомляється на сайті НСЖУ.

 

Навчальний курс, який пройде у листопаді та грудні, покликаний підвищити безпеку та покращити професійні навички українських журналістів, котрі працюють в умовах конфлікту. Загалом у програмі передбачено місця для близько 20 журналістів - ними можуть стати люди з попереднім досвідом роботи, які потребують додаткових навичок, аби працювати більш безпечно і створювати більш точні, нейтральні та поглиблені матеріали; та зможуть гарантувати участь у всіх трьох тренінгах курсу. Повідомляється також, що журналісти повинні хотіти та бути готовими працювати з людьми, які можуть мати відмінні або протилежні до їхніх власних погляди.

 

Подати заявки на участь у проекті можна до 15 жовтня.  

 

Учасники тренінгової програми, які відвідають всі семінари, включені до навчального курсу, отримають повний комплект безпеки, який містить бронежилет з написом «Преса», шолом, аптечку з ліками, що підходять для використання у зоні конфлікту в Україні.

 

«Навчання журналістів роботі у небезпечних умовах військових конфліктів, на жаль, вже давно на часі в Україні. Ми сподіваємося, що на курс IWPR подадуть заявки і потраплять саме ті, кому це вкрай необхідно», - зазначила директор ІРРП Катерина Лаба.

 

Вона також додала, що це буде унікальна серія тренінгів від висококласних іноземних фахівців.


Відібрані кандидати візьмуть участь у наступних заходах:

- Триденний тренінг з роботи у ворожому середовищі від міжнародних приватних консультантів, які спеціалізуються на підтримці ЗМІ у зонах конфлікту. Курс охоплює такі теми, як підготовка до подорожей, оцінка ризиків та управління ними, гарантування особистої безпеки, попередження викрадень, базове життєзабезпечення, екстрена травматологічна допомога та подолання посттравматичного стресу.

- Триденний тренінг з цифрової безпеки. Його проведе експерт IWPR з цифрової безпеки. Курс охоплює такі теми, як базова безпека, шифрування і проксі програми, використання систем миттєвого обміну повідомленнями та соціальних мереж, безпека мобільного телефону, урядовий нагляд і злами.

- П'ятиденний тренінг у двох частинах: висвітлення військових конфліктів та етичних питань, який проводитимуть українські тренери за підтримки керівника проекту IWPR і запрошених доповідачів, з використанням створених у IWPR навчальних програм та інших матеріалів. Тема висвітлення війни включатиме такі аспекти: звідки вести репортаж, розуміння конфлікту, спілкування та інтерв'ю зі сторонами конфлікту, інтерв'ю з жертвами та іншими постраждалими, використання специфічних мовних зворотів, вживання запобіжних заходів, щоб залишатися у безпеці. Секція, присвячена етичним питанням, буде спрямована на об'єктивність, нейтральність і точність, навички написання матеріалів, необхідні для дотримання цих принципів. Також учасники аналізуватимуть приклади оціночних матеріалів, визначатимуть, що таке нейтральна мова і що нею не є; аналізуватимуть приклади неоднозначних термінів, навмисне викривлення фактів; етнічні, мовні та подібні питання.​

 

Із детальнішою інформацією можна ознайомитися на сайті ІРРП або звернувшись за електронною адресою irrp.org.ua@gmail.com або за телефонами: 067-547-22-33, 067-234-42-16.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та передбачена компенсація витрат на проїзд.

 

Зареєструаватися можна за посиланням.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY