detector.media
01.10.2014 11:54
ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході
ZIK запускає авторський проект Мирослава Отковича «На периметрі» про події на сході

Із 6 жовтня на телеканалі ZIK стартує новий авторський проект журналіста Мирослава Отковича «На периметрі» про події в зоні АТО. В основі програми - стрім-трансляції із гарячих точок на сході України та cюжети, які журналісти  ZIK готуватимуть під час свого перебування у Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Програма виходитиме щобудня - із понеділка по п'ятницю - у прямому ефірі о 20:30.

 

За повідомленням прес-служби, головна мета проекту - показати справжній стан справ на сході країни. «Хоча зараз начебто маємо перемир'я, та вся країна засинає і прокидається з думкою: що відбувається на сході? Й надалі тривають обстріли, спалахують конфлікти. Одні стежать за ситуацією, бо вболівають за країну, в інших це почуття переплітається з тривогою за рідних і близьких, які служать у війську. Тож проект "На периметрі" - це відповідь на запити суспільства», - пояснює задум програми її автор і ведучий Мирослав Откович.

 

Для роботи над проектом на телеканалі ZIK сформовано окремий штат. Безпосередньо в зоні АТО працюватиме журналіст Андрій Мочурад, який має досвід роботи у гарячих точках, і відеооператор та фотограф Олександр Забудько, котрий родом із Білорусі.

 

«Андрій та Олександр за два місяці роботи в АТО встигли пройти вогонь і воду, - пояснює вибір журналістів для "На периметрі" Мирослав Откович. - Це сплав молодості та досвіду - таким був критерій під час відбору. Посилати в зону АТО молодих і недосвідчених журналістів не маємо права. Адже знаємо приклади, коли надмірна імпульсивність і брак досвіду у наших колег призвели до того, що вони опинилися в полоні».

 

Журналісти проекту щодня під час прямого зв'язку зі студією ZIK намагатимуться давати відповіді на такі запитання: яка атмосфера на фронті, про що думають українські бійці, якої підтримки і допомоги потребують, які настрої панують серед місцевого населення, чи триває відновлення зруйнованої інфраструктури визволених міст у Донецькій і Луганській областях, яка ситуація в районах, котрі можуть отримати «особливий статус».

 

«Щоб не загубитися серед проектів інших каналів зі схожою тематикою, ми робитимемо ставку на відвертість наших героїв та ексклюзивні матеріали, - каже Мирослав Откович. - Ми подаватимемо інформацію "без купюр". Адже жити в інформаційно стерильному середовищі, героїзувати одних та демонізувати інших, вважаю, неправильно».

 

Нагадаємо, 1 вересня тележурналіст Мирослав Откович обійняв посаду шеф-редактора департаменту журналістських розслідувань телеканалу ZIK. Тоді ж він розпочав роботу над новим проектом, присвяченим висвітленню подій на сході України.

 

Раніше генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов повідомляв «Детектор медіа», що в новому осінньому телесезоні телеканал ZIK запустить телепроект про героїв АТО під робочою назвою «По живому».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY