detector.media
01.10.2014 09:10
Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів
Facebook відкинув звинувачення в упередженості свого модератора щодо українських користувачів

Представники компанії-власника соціальної мережі Facebook відкидають звинувачення у тому, що українським сегментом мережі керує громадянин Росії. Про це повідомляє «Громадське ТБ», стверджуючи, що таким чином американська компанія відповіла на запит Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

 

«Facebook не має представництва ані в Україні, ані в Росії. Наша міжнародна штаб-квартира розміщується у Дубліні, в Ірландії. Там працюють співробітники з різних країн, які надають об'єктивну підтримку користувачам Facebook з України», - повідомили у прес-службі компанії-власника Facebook.

 

Окрім того, у Facebook підкреслили, що внутрішні правила користування мережею є стандартними та всі повідомлення у мережі перевіряються відповідно до них.

 

Нагадаємо, місяць тому українські інтернет-користувачі поширили у соцмережі Facebook текст, в якому просили її засновника Марка Цукерберга допомоги у боротьбі проти пропаганди та цензури з боку РФ.

 

«Посеред тотальної інформаційної блокади та агресивної проросійської пропаганди Facebook залишається, мабуть, найбільш важливим каналом передачі інформації стосовно подій у гарячих точках цієї війни, так само як єдиним шляхом комунікації для українців, які зараз мешкають на окупованих російськими військами територіях», - йдеться у листі.

 

Автори листа зазначали, що українськіий сегмент соцмережі постійно піддається атакам найнятих російською владою користувачів. Вони масово скаржаться на українських дописувачів з вимогою заблокувати їхні аккаунти. Як приклад, наводиться блокування профілю українських блогерів Сергія Іванова та Алекса Заводюка.

 

«Ми з'ясували, що український сегмент FB адмініструє особа із російським громадянством», - наголошують активісти, нагадуючи про агресію Росії та про політику соцмережі Facebook щодо свободи слова та неприйняття пропаганди. У зв'язку із цим Марка Цукерберга просять втрутитися в ситуацію та змінити адміністратора ресурсу в Україні.

 

17 вересня Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що Нацрада готує листа до засновника і керівника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга «з метою донести до нього широкомасштабність російської пропаганди».

 

За його словами, російська пропаганда активно працює у Facebook, наслідком чого стає блокування українських блогерів і натомість поширення недостовірної інформації про події в Україні. Як приклад він навів блокування у Facebook блогу українських солдатських матерів.

 

У своєму листі до Марка Цукерберга очільники Нацради просять замінити адміністратора українського сегменту Facebook, який є громадянином Російської Федерації, на громадянина України або іншої країни, нейтральної до того, що відбувається в Україні. Зі слів пана Артеменка, лист буде скеровано до посла США в Україні з проханням передати звернення до громадянина США Марка Цукерберга.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY