detector.media
29.09.2014 13:46
Тетяна Чорновол у числі інших активістів «Євромайдану» отримала нагороду імені Лєха Валенси
Тетяна Чорновол у числі інших активістів «Євромайдану» отримала нагороду імені Лєха Валенси

Сьогодні, 29 вересня, український громадський рух «Євромайдан» отримав у Гданську (Польща)  цьогорічну польську премію імені Лєха Валенси, відомого лідера «Солідарності» і першого президента Польщі після повалення комуністичного ладу. Про це повідомляють «Укрінформ» і «ЛІГАБізнесІнформ».

 

«Присудження премії українському рухові - є проявом нашої солідарності і підтримки демократичних і проєвропейських зусиль українського народу», - написав екс-президент Польщі та лауреат Нобелівської премії миру Лєх Валенса в заяві про присудження премії.

 

Пам'ятну статуетку і 100 тис. доларів на подальшу громадську діяльність активістам Євромайдану вручили екс-президенти Польщі й Румунії Лєх Валенса й Еміль Константінеску.

 

Нагороду вручено лідерам Євромайдану  журналістці, громадській активістці Тетяні Чорновол, а також Ользі Богомолець, Дмитру Булатову, Віталію Кличку, Руслані Лижичко, Євгенові Нищуку, Андрію Парубію, Олегові Тягнибоку.

 

Премія імені Леха Валенси в $100 тисяч присуджується з 2008 року. Її надають відомим діячам, бізнесменам, організаціям та громадським рухам, які виступають за свободу, злагоду і співпрацю між народами.

 

Нагадаємо, Євромайдан увійшов до сімки номінантів, серед яких буде обрано лауреата правозахисної премії Європарламенту імені Андрія Сахарова за 2014 рік.  До складу номінантів включено Євромайдан, який висунули представник Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський (Польща) та ще 52 депутати. За рішенням парламентаріїв, Євромайдан представляють українські громадські активісти Мустафа Найєм, Руслана Лижичко, Тетяна Чорновол та Єлизавета Щепетильникова.

 

3 вересня журналістку видань інтернет-видань «Українська правда», «Лівий берег» та «Обозреватель»  Тетяну Чорновол, яка обіймала посаду Урядового уповноваженого Кабінету міністрів з питань антикорупційної політики, призначено штатним радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

10 вересня стало відомо, що Тетяна Чорновол, яка нині є штатним радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, піде на вибори до парламенту від партії «Народний фронт», створеної прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та головою Верховної Ради Олексадром Турчиновим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY