detector.media
26.09.2014 14:13
Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів
Дуня Міятович обговорила з Нацрадою заборону російських каналів

25 вересня відбулася зустріч представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович із членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Обговорення стосувалося свободи слова в Україні, заборони трансляції низки російських телеканалів і в'їзду на територію держави деяким російським журналістам, що поширюють неправдиву інформацію, а також створення суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

 

За повідомлення прес-служби Нацради, Дуня Міятович висловила свою чітку позицію про те, що будь-які рішення регуляторного органу, а особливо щодо заборони трансляції деяких телеканалів, мають базуватися виключно на законодавстві. На її думку, вкрай важливо як для органу, так і країни, щоб робота регулятора була незалежною і прозорою, а сам орган в основу своєї діяльності завжди ставив питання свободи слова, стандарти  і законодавство.

 

Ольга Герасим'юк, заступник голови Національної ради, запевнила, що регулятор дотримується українських законодавчих норм, а крім того, керується ще й вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Журналістські стандарти для українського регуляторного органу є головними в оцінюванні діяльності багатьох російських ЗМІ.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко подякував Дуні Міятович за увагу до ситуації в країні з огляду на інформаційну війну.

 

Що стосується суспільного мовлення, то Дуня Міятович привітала початок роботи зі створення Наглядової ради суспільного мовника. За її словами, для ОБСЄ добрим знаком є те, що враховано більшість зауважень, які надавав у своєму аналізі законопроекту про суспільне мовлення Андрій Ріхтер, директор Офісу представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. Вона запропонувала експертну підтримку і вільний обмін інформацією про найкращі практики з удосконалення медійного законодавства.

 

У зустрічі також взяли участь заступник голови Національної ради Григорій Шверк, директор Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Андрій Ріхтер, радник Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Айдар Ботагаров, координатор проектів ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко, завідувач сектору міжнародних зв'язків Національної ради Людмила Василенко, голова Громадської ради при Національній раді Катерина М'ясникова.

 

Нагадаємо, що перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк переконує Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в тому, що заходи, які вживаються Україною щодо російських ЗМІ та журналістів, відповідають європейським стандартам захисту прав людини. Про це йшлося в її виступі на робочому засіданні ОБСЄ у Варшаві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY