detector.media
25.09.2014 17:50
Порошенко закликав російських журналістів сприяти видачі осіб, підозрюваних у злочинах 2 травня в Одесі
Порошенко закликав російських журналістів сприяти видачі осіб, підозрюваних у злочинах 2 травня в Одесі

Сьогодні, 25 вересня, під час прес-конференції «Стратегія-2020» Президент України Петро Порошенко звернувся до журналістів російського «Первого канала» із проханням сприяти у видачі Росією одного з організаторів трагедії в Одесі 2 травня. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Глава держави сказав про це у відповіть на запитання журналістки «Первого канала»  про розслідування трагедії.

 

«Чим відрізняється демократична Україна, не тільки тим, що вам дають слово на прес-конференції президента. Але ще й тим, що ми звітуємо про найскладніші сторінки в нашій історії, у тому числі - про події 2 травня», - сказав Петро Порошенко.

 

За його словами, у цій справі наразі троє осіб притягнуті до кримінальної відповідальності.

 

«Один з організаторів, заступник начальника міліції Фучеджи переховується. За даними нашої спецслужби, він перебуває в Придністров'ї, періодично відвідуючи Росію. Ми б  попросили у вас допомоги, видайте нам його. Нам це дуже потрібно для забезпечення розслідування трагедії 2 травня. Зверніться із цього приводу, без нього це дуже непросто», - сказав Петро Порошенко.

 

При цьому президент підкреслив, що залучив слідчу комісію Ради Європи «для забезпечення прозорого неупередженого розслідування подій на Майдані й подій в Одесі».

 

«Ми ефективно спілкуємось з генсекретарем ради Європи паном Ягландом, з його представником у цій комісії. І негайно, як тільки нам буде виданий основний підозрюваний, який видавав зброю й забезпечував атаку й провокаційний вогонь проти одеситів, що це  розслідування буде вільним і неупередженим. Тому, будь ласка, застосуєте свій вплив і поверніть підозрюваного в Україну», - попросив ще раз Петро Порошенко російську журналістку.

 

Нагадаємо, під час прес-конференції «Стратегія-2020» Президент України Петро Порошенко заявив, що його зустрічі з широким колом журналістів національних і регіональних ЗМІ можуть надалі відбуватись щоквартально або й щомісячно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY