detector.media
24.09.2014 18:01
НСЖУ і НМПУ підтверджують, що для журналістів-переселенців з Донбасу гостро строїть питання працевлаштування
НСЖУ і НМПУ підтверджують, що для журналістів-переселенців з Донбасу гостро строїть питання працевлаштування

Найгострішою проблемою для журналістів, які виїхали з Донецької і Луганської областей до Києва,  є питання працевлаштування, адже постійна робота - це можливість знайти житло і влаштуватися в іншому місті. Цю проблему обговорювали під час зустрічі журналістів-переселенців з Донбасу, яка відбулася в офісі Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Ініціювали захід Донецький прес-клуб, НСЖУ та НМПУ, йдеться на сайті Спілки журналістів. 

 

Дещо в кращому становищі зараз знаходяться власкори національних медіа, зокрема, газети «Факты и комментарии», телеканалу «Інтер», Національної радіокомпанії України (НРКУ). Переїхавши до Києва, вони продовжують працювати в офісах своїх ЗМІ, але й для них актуальним є питання пошуку житла.

 

Голова Донецького прес-клубу Тетяна Строй заявляє, що донецькі і луганські журналісти поки що не знають, чи зможуть повернутися у свої регіони. «Зараз невизначеним є законодавчий статус територій Донбасу, тому невідомо, чи можуть наші колеги повернутися туди і бути власкорами. Відкрите питання щодо акредитації там, безпеки журналістів.  Також ми розуміємо, що колеги з районних видань, можливо, не відповідають рівневі вимог, який ставлять національні медіа. Тож говорили про те, що варто було б організувати для них якесь навчання», - каже пані Строй.

 

Вона також сказала, що актуальним був би інтернет-ресурс, де у відкритому доступі можна було б розміщувати резюме і вакансії. Голова Донецького прес-клубу запропонувала на наступні зустрічі залучити представників медіаорганізацій чи фахівців кадрових служб національних медіа, які б розповіли про можливості працевлаштування і вимоги до працівників.

 

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко розповів про допомогу, яку надає колегам з Донбасу Об'єднаний центр допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ. Це, зокрема, матеріальна допомога для постраждалих журналістів, переселенців, організація відпочинку  на Волині (Шацькі озера) та в кращому санаторії Рівненщини. «Звісно, Спілка намагається допомогти і з пошуком роботи. Зокрема, ми приймаємо резюме від журналістів та передаємо їх в медіа-структури. У планах - запровадження своєрідної біржі праці для журналістів - сервісу, який допоможе колегам шукати актуальні вакансії», - сказав Сергій Томіленко.

 

Голова НМПУ Юрій Луканов поінформував про сервіси медіа-профспілки та нагадав про можливість оформити картку фрілансера для журналістів, які не влаштовані в ту чи іншу редакцію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY