detector.media
24.09.2014 12:00
Кличко закликав німецьких журналістів надавати достовірну інформацію про Україну
Кличко закликав німецьких журналістів надавати достовірну інформацію про Україну

Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся з групою із 30 німецьких журналістів, які приїхали до України на запрошення посольства ЄС в Україні. Під час зустрічі він відзначив важливість незаангажованої позиції ЗМІ у донесенні об'єктивної інформації та формуванні громадянського суспільства. Про це повідомляється на офіційному сайті Віталія Кличка.

 

«Ми розуміємо, що ЗМІ є найсильнішою зброєю. Бо Україна сьогодні стало об'єктом, зокрема, й інформаційної агресії з боку Росії. ЗМІ Російської Федерації сіють брехню про ситуацію в Україні, чинять провокації для викривлення реальної ситуації. Саме тому потреба у достовірній та незаангажованій інформації є для нас сьогодні надзвичайно важливою», - наголосив Віталій Кличко.

 

Київський міський голова також висловив думку, що, незважаючи на російську пропаганду, багато людей в Росії розуміють, що насправді відбувається в Донбасі, і не підтримують загарбницьких дій Кремля. «Конфлікт у Донбасі є результатом намагання Москви зупинити європейський розвиток України, а перспектива успішного втілення реформ загрожує чинному російському режиму. Але, незважаючи на пропаганду, тисячі росіян минулими вихідними вийшли на Марш миру», - зазначив мер.

 

Нагадаємо, Віталій Кличко був одним з українців, який одержав премію M100 Media Award в Німеччині «за вагомий внесок у розвиток демократичного руху в Україні і зусилля щодо мирного вирішення конфліктних ситуації та недопущення силового протистояння під час подій на Майдані». Премію  також одержали ж журналістки-розслідувачки Наталка Седлецька та Катерина Каплюк від імені команди проекту YanukovychLeaks.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY