detector.media
23.09.2014 11:23
Китай та Великобританія заснували нову премію в галузі мистецької критики
Китай та Великобританія заснували нову премію в галузі мистецької критики

Музей сучасного мистецтва Міньшен у Шанхаї (Китай) і Королівський коледж мистецтв у Лондоні (Великобританія) заснували щорічну міжнародну премію в галузі художньої критики  International Awards for Art Criticism (IAAC). Про це повідомляє російське інтернет-видання Colta.ru.

 

Нагорода присуджуватиметься критикам за есеї китайською або англійською мовою, присвячені виставці сучасного мистецтва.

 

Мета премії IAAC - підтримати незалежних критиків, які пишуть про сучасне мистецтво поза ринковою або медійною кон'юнктурою і без залучення приватних спонсорів. Нагорода покликана стимулювати творчість, критичне мислення, діалог і дослідження мистецтва в Китаї, Великобританії та інших країнах.

 

Роботи претендентів на нагороду оцінюватиме професійне журі, до якого увійшли критики і мистецтвознавці з Китаю, Великобританії та США.

 

Володар першої премії отримає грошовий приз у розмірі 6 тисяч євро і двотижневого перебування в Шанхаї чи Лондоні навесні 2015 року. Дві другі премії (одна за есе на китайській мові, інша - за роботу англійською мовою)  - двотижневі резиденції в Шанхаї чи Лондоні.

 

Цього року для участі потрібно подати есей про виставку, яка проходила в період з 1 січня по 30 вересня в будь-якій країні світу. Останній термін подачі есе - 15 жовтня. Усі інші вимоги до тексту можна дізнатися на сайті премії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY