detector.media
22.09.2014 20:16
Freedom House вимагає більшого прогресу у розслідуванні порушень прав журналістів в Україні
Freedom House вимагає більшого прогресу у розслідуванні порушень прав журналістів в Україні

Президент міжнародної правозахисної організації Freedom House у США Дейвід Креймер закликав до об'єктивного розслідування порушень прав журналістів в Україні. Про це він сказав на брифінгу сьогодні, 22 веерсня, повідомляє «Сегодня».

 

«Необхідно провести об'єктивні розслідування щодо тих осіб, які мають відношення до насильства стосовно журналістів. Згідно зі статистикою, ми чули, що з понад 300 випадків тільки чотири були доведені до суду. У цій області необхідно досягти більшого прогресу», - сказав Дейвід Креймер.

 

Він також повідомив, що його організація висловлює занепокоєння з приводу безпеки здійснення журналістами своєї роботи. Пан Креймер нагадав, що журналістика є ключовою частиною будь-якої демократії.  Зокрема, він зазначив, що журналісти можуть відігравати важливу роль у викритті випадків корупції та зловживань владою з боку уряду.

 

Нагадаємо, 18 лютого президент організації Freedom House у США Дейвід Креймер заявив, що Президент України Віктор Янукович втратив легітимність і має піти у відставку. За його словами, легітимні демократичні лідери не віддають наказів загонам спецпризначення нападати на демонстрантів, які хочуть більш відкритої влади.  У своєму звіті Freedom House також звертала увагу, що у тривалому протистоянні під час Євромайдану багато жертв склали журналісти, коли працівники засобів інформації стають жертвами цілеспрямованих дій силовиків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY