detector.media
22.09.2014 17:11
До листопада – відбір учасників навчальної програми в Польщі для журналістів з Криму, півдня та сходу України

Програма «Незалежні медіа 13» Польсько-чесько-словацького фонду солідарності запрошує українських журналістів до участі в навчальному проекті в Польщі на тему «Розвиток навиків незалежних ЗМІ в конфліктному регіоні».

 

До участі в проекті будуть відібрані близько 20 журналістів і редакторів газет і журналів, радіо- і телевізійних станцій, інтернет-порталів та інформаційних агентств із Криму, сході та півдня України.

 

Програма складатиметься з трьох двотижневих навчальних поїздок до Польщі. У ході візитів учасники матимуть можливість відвідати редакції газет і журналів, радіо і телевізійних станцій, інтернет-порталів та інформаційних агентств. Вони ознайомляться з роботою та досвідом польських колег. Навчальні візити відповідатимуть професіям і спеціальностями гостей.

 

Також планується організувати семінари та лекції з таких тем, як: перетворення польських ЗМІ після 1989 року; закони, що регулюють суспільні і приватні ЗМІ; журналістські розслідування; медіа-етика; організації журналістів; реклама та ЗМІ; питання про конкуренцію ЗМІ; політичне лобіювання і незалежність ЗМІ.

 

Навчальні візити розпочнуться в листопаді 2014 року. Зустрічі та лекції будуть перекладатися російською мовою.

 

Учасники програми будуть відібрані за допомогою конкурсу, переможців визначатиме соціальна рада на підставі поданих заявок, які мають містити:

- індивідуальна заявка кандидата для навчальної поїздки до Польщі та редакційна заявка редакції, яку він / вона представляє (завантажити бланки заявки можна тут і тут);

- рекомендаційний лист для кандидата, наданий від його / її редакції.

 

Заявка має бути доставлена до Фонду поштою, факсом або електронною поштою. Дедлайн прийому заявок організатори поки що не зазначають.

 

При оцінювання кандидатів будуть братися до уваги їхня діяльність на сьогоднішній день, корисність участі в програмі для учасника і редакції, яку він / вона представляє.

 

Під час програми учасники будуть розміщені в готелі туристичного класу у двомісних номерах. Фонд виплачуватиме добові для покриття витрат на перебування в Польщі (харчування, транспорт, телефонні дзвінки, культурна програма). Також буде забезпечене страхування.

 

Фонд відшкодовує витрати на проїзд до Польщі на поїзді або автобусі.

 

Додаткову інформацію про програму можна отримати на сайті Фонду: www.spczs.engo.pl.

 

Контакти: тел. (+48-22) 828 9128 ext. 141, 826 35 98, фах: (+48-22) 828 9129, e-mail: fundacja@spczs.engo.pl; spczs@szpitalna.ngo.pl.

 

Програма фінансується за рахунок NED - Національного фонду в підтримку демократії (США).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY