detector.media
22.09.2014 11:04
Український рекламний ринок у 2014 році впаде на 32,5% в доларах, російський – зросте на 1,7% замість 6,9% – ZenithOptimedia
Український рекламний ринок у 2014 році впаде на 32,5% в доларах, російський – зросте на 1,7% замість 6,9% – ZenithOptimedia

Міжнародна мережева рекламна агенція ZenithOptimedia скоригувала свій світовий прогноз розвитку рекламного ринку у бік зменшення. ZenithOptimedia прогнозує, що рекламні витрати у світі зростуть на 5,3% цього року, тобто, до $ 523 млрд. Найшвидше зростає інтернет - на 17,1% - завдяки розвитку цифрових технологій і, відтак, зростанню його ефективності як рекламного носія, йдеться в повідомленні агентства.

 

Зростання ВВП та рекламних витрат у світі у 2013-2016 роках у %

 

 

Джерела: ZenithOptimedia / МВФ

 

Вдруге поспіль ZenithOptimedia зменшує прогноз світового зростання на 0,1% через кризу в Україні, яка призвела до тривалого економічного протистояння між Заходом і Росією. «Обмін санкціями продовжується і, очевидно, інвестиційний клімат погіршуватиметься й надалі»,- пояснює агенція.

 

Україну цього року, за прогнозом ZenithOptimedia, очікує падіння рекламного ринку на 32,5% у перерахунку на долари. Прогноз зростання російського ринку також змінено - з 6,9% (червневий прогноз) до 1,7% згідно з поточними даними.

 

Загалом цього року від різних ринків очікуються такі результати:

 

Зростання рекламних ринків у різних регіонах у 2013-2014 роках (% на рік)

 

 

«Периферійна Єврозона»: Португалія, Ірландія, Італія, Греція та Іспанія.

«Посилена Азія»: Австралія, Нова Зеландія, Гонконг, Сінгапур та Південна Корея.

«Швидкісна Азія»: Китай, Індія, Індонезія, Малайзія, Пакистан, Філіппіни, Тайвань, Таїланд та В'єтнам.

Джерело: ZenithOptimedia

 

Що ж стосується окремих країн, то США залишатимуться незмінним лідером, чий ринок і надалі залишатиметься у 3-4 рази більшим за найближчих конкурентів. За наступні три роки Японія поступиться другим місцем у рейтингу найбільших ринків Китаю. Також з Топ-10 «випаде» Канада, поступившись місцем Індонезії, йдеться в прогнозі.

 

Витрати на рекламу в різних медіа

 

За даними ZenithOptimedia, стрімке зростання рекламних витрат в інтернеті триватиме й надалі. Після 17,1% цього року очікується щонайменше 16% щороку по 2016 рік включно. «Всередині» інтернету найшвидше розвиватиметься банерна реклама (власне, самі банери, онлайн-відео та соціальні мережі) - на 21% на рік, перш за все завдяки збільшенню реклами в соцмережах (+30% на рік). Також злету «банерки» сприяють нові формати та автоматизовані закупки (programmatic buying), тобто, ефективне влучання в цільову аудиторію в реальному часі. Контекстна реклама зростатиме на 14% щороку. А сегмент оголошень - на 7%.

 

Витрати на рекламу в інтернеті у 2013-2016 роках у $ млрд.

Джерело: ZenithOptimedia

 

Водночас, найбільше «нових» грошей на ринок принесе мобільна реклама (та, яку споживач отримує через мобільні пристрої, тобто, смартфони та планшети).

 

Внесок різних медіа у зростання світового рекламного ринку у 2013-2016 рр. у $ млн.

 

 

Джерело: ZenithOptimedia

 

Телебачення й надалі матиме найбільшу частку від усіх рекламних бюджетів. Хоча, завдяки інтернету і вона зменшуватиметься. Пік у 39,6% було досягнуто минулого року. До 2016 року частка ТБ на рекламному ринку, згідно з прогнозом ZenithOptimedia, зменшиться до 38,3%.

 

І загалом, як видно з наступної діаграми, інтернет потроху забиратиме частки в усіх без винятку медіа впродовж наступних трьох років.

 

 

 

Джерело: ZenithOptimedia

 

Довідка

ZenithOptimedia - одне з найбільших медійних агентств у світі, 262 офіси якого працюють у 74 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у найбільшу в країні рекламну групу Publicis Groupe Ukraine, з 2008-го - в топ-5 медіа агентств України. У київському офісі ZenithOptimedia працює близько 50 співробітників. Клієнтами агентства в Україні є L'Oreal, Nestle, sanofi, Toyota, TUI, HTC, Puma, British Airways, Whirpool та інші національні й міжнародні бренди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY