detector.media
19.09.2014 15:35
Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський
Держава зацікавлена у пільгових податках для кіновиробників - Созановський

Власник Film.ua Group Сергій Созановський заявив, що державі вигідно забезпечувати пільги для податків щодо виробництва кіно і серіалів. Про це він сказав під час лекції «Побудувати Голлівуд на Троєщині», що відбулася 17 вересня в рамках Kiev Media Week.

 

Оптимізація податкових витрат- одна з основ кінобізнесу в усьому світі, сказав пан Созановський. Як приклад він навів досвід Чехії щодо зйомок американської стрічки «Місія нездійсненна-4: Протокол Фантом». Частину фільму планували знімати у Празі, частину - у Москві.

 

«Коли про це довідалися в Чехії, уряд цієї країни спеціальною постановою додав до стандартних 17% пільгових податків ще з 5%, - відзначив експерт. - Таким чином, продюсерам стрічки у Чехії мали повернутися близько 22% вкладених у податки коштів. Адже під час зйомок стрічки виграє країна, де розміщені локації. По-перше, прибутки надходять інфраструктурі сервісу - готелям, ресторанам тощо. Крім того, кінопрокат фільму сприяє збільшенню інтересу до країни, в якій він знімався - зацікавлюючи, наприклад, туристів чи «паломників» фільму або серіалу».

 

Виробники картини «Місія нездійсненна-4» отримали дозвіл на зйомки в Кремлі. Однак суворе для кіно виробників податкове законодавство РФ у Москві було знято лише кілька загальних панорам на Червоній площі. Решту сцен із російськими сюжетами знімали у Празі та канадській кіностудії.

 

«Ми створюємо документ щодо спрощення податкового законодавства в Україні для вітчизняних кіновиробників», - нагадав Сергій Созановський.

 

Нагадаємо, «Детектор медіа», за підсумками закритої зустрічі 16 вересня представників Film.ua і Star Media, телегруп StarLightMedia, Inter Media Group, «1+1 медіа» та «Медіа Групи Україна» з представниками Державного агентства з питань кіно і Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Сергій Созановський керує процесом створенняи дорожньої карти розвитку вітчизняного телевиробництва.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала розробити і надати Міністерству фінансів проект змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від податку на прибуток підприємств, що виробляють телевізійний і кінопродукт. Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що для завершення розпочатих кінопроектів і запуску нових на 2015 рік Державне агентство з питань кіно потребує близько 300 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY