detector.media
18.09.2014 16:52
З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі
З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі

Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) в рамках проекту «Розвиток антикорупційної журналістики у південному та східному регіонах України» за підтримки Посольства США в Україні  запрошує журналістів та редакторів усіх видів ЗМІ взяти участь у триденному тренінгу «Антикорупційні журналістські розслідування» та професійному конкурсі розслідувань.

 

Взяти участь у проекті можуть журналісти з усієї України, однак перевага надаватиметься представникам півдня та сходу країни.

 

Тренінги відбудуться: 2-4 жовтня - Харків; 9-11 жовтня - Запоріжжя; 15-17 жовтня - Одеса.
Тренери: Олег Хоменок, Катерина Іванова, Олександр Бурмагін.



Участь у навчальному проекті надасть журналістам можливість підвищити професійний рівень з технології проведення журналістських розслідувань, покращити знання медійного законодавства, ознайомитись з найбільш поширеними схемами зловживань, прикладами антикорупційних розслідувань, методами розслідування.



Цільова аудиторія навчального проекту - українські журналісти та редактори, які проводять журналістські розслідування або мають певний навчальний чи практичний досвід та високу мотивацію їх проведення. 



Під час тренінгу учасники отримають відповіді на наступні запитання:

-Що таке корупція з точки зору закону та у суспільній свідомості?

-Які права та обов'язки журналіста, що займається розслідуванням?

-Як отримати доступ до публічної інформації?

-Що таке журналістське розслідування?

-Де ми знаходимо теми антикорупційних розслідувань?

-З якими проблемами стикаються журналісти під час розслідування?

-Як убезпечити себе під час проведення розслідування?

-Як спланувати та що робити під час розслідування?

-Які джерела інформації є у розслідувачів?

-Якими методами журналісти збирають інформацію під час розслідування?

-Як систематизувати зібрані дані у досьє розслідування?

-Як ефективно подати результати розслідування?

 

Учасники тренінгів будуть запрошені до участі у професійному конкурсі розслідувань, який відбудеться на початку 2015 року. Детальну інформацію про умови конкурсу отримають відібрані фактичні учасники проекту. На конкурс будуть прийняті роботи, оприлюднені після 1 жовтня 2014 року. Підсумки конкурсу буде підбито у березні 2015 року. Три перші призери отримають нагороди.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та передбачена компенсація витрат на проїзд.

 

Для участі у семінарі необхідно заповнити анкету-заявку не пізніше означеної нижче кінцевої дати в обраному місті проведення, яке ми заохочуємо обирати за географічною близькістю до вас. 

 

Дата проведення тренінгу/Кінцева дата подання заявки:

2-4 жовтня - Харків/ 26 вересня - до 12.00
9-11 жовтня - Запоріжжя/ 25 вересня - до 12.00
15-17 жовтня - Одеса/ 2 жовтня - до 12.00.

 

Кандидати мають додати до заявки приклад власного розслідування, або за його відсутності -найкращий, на їх погляд, авторський матеріал, який вийшов за останні півроку. Журналісти друкованих або онлайн-видань мають надіслати PDF-файл або гіперпосилання, а тележурналісти гіперпосилання на безкоштовні файлообмінники з вашими матеріалами або на YouTube. Адреса для надсилання матеріалів - irrp.org.ua@gmail.com. У листі вкажіть, будь ласка, П.І.Б. та назву проекту «Антикорупційні журналістські розслідування».

 

Із запитаннями звертайтеся на irrp.org.ua@gmail.com або за номером 067-547-22-33.

 

Групи учасників формуються на конкурсних засадах. Організатори повідомлятимуть запрошених учасників про участь якомога скоріше по мірі подання заявок і відбору, але не пізніше, ніж за 2 дні до початку тренінгів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY