detector.media
18.09.2014 12:51
Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM
Країнами-лідерами кінопрокату європейських стрічок є Британія, Франція, Німеччина та Росія - MRM

Найкращі результати прокату європейських картин в країнах Європи за перше півріччя року показали Велика Британія, Франція, Німеччина та Росія. Про це 17 вересня у доповіді «Національне кіно в Європі. Результати прокату європейських картин повідомив голова аналітичного відділу компанії «Медіа Ресурси Менеджмент» Артем Вакалюк в рамках медіафоруму Kiev Media Week.

 

Найбільше прем'єр європейських картин відбулося у Росії, з них 43 - картини власного виробництва. За перше ж півріччя 2013 року в РФ вийшло  25 нових російських фільмів. З них у копродукції було реалізовано п'ять стрічок. Усього касові збору європейського кіно в Росії становлять 525,9 млн доларів, з яких 154,1 - результат показу локальних картин.

 

Лідером за зборами стала Франція - за півроку європейське кіно зібрало 625,5 млн доларів, з яких 363,5 млн принесло власне виробництво. Усього у Франції було презентовано 167 європейських фільмів, серед яких - 87 французькі та 39 копродакшни.

 

У Великій Британії вийшло в прокат 163 картини, з яких 37 становить власне виробництво і здійснено найбільшу кількість копродукцій - 25, що суттєво більше, ніж за перше півріччя 2013 року (15). Європейські прем'єри загалом зібрали в Британії 555,9 млн доларів, з яких 154,1 принесло британське виробництво.

 

У Німеччині вийшов 171 європейський фільм, з цієї кількості німецькі прем'єри становлять 43 - обидва ці показники перевершили дані за цей же проміжок часу минулого року (150 і 41). В прокат вийшло 20 копродакшнів, а загалом зроби європейського кіно в цій країні становили 443,8 млн доларів. Збори локальних релізів - 160, 4 млн.

 

Також у лідери зборів європейського кіно вийшли Іспанія та Італія. В Іспанії було презентовано 194 європейські прем'єри, в Італії - 124. Більше власного кіно зняли іспанці - 45 стрічок, з яких 17 - у копродакшні. Показник Італії - 23 власні фільми, з яких лише чотири - у спільному виробництві. Проте більші збори показала Італія - 291,4 млн, Іспанія ж зібрала 235,1 млн.

 

 

Також компанія «Медіа ресурси менеджмент» визначила найуспішніші стрічки локального виробництва у цих шести країнах.  В Росії лідером став фільм «Вій», в Британії - «Люди X: Дні минулого майбутнього», у Франції - «Божевільне весілля». Найкращі показники в прокаті Німеччини показала стрічка «Лікар», в Іспанії - це «8 баскських прізвищ», а в Італії - «Бос у вітальні».

 

Фахівці визначили, що найдовше фільм демонструється в прокаті у Іспанії - в середньому 6,3 тижня, трохи менше в Німеччині - 6,1 тижня. На 3 місці за тривалістю Британія з 5,8 тижнів. Близько чотирьох тижнів стрічки демонструються в Італії та Росії, а найкоротший прокат кіно має у Франції - менше 3 тижнів.

 

Нагадаємо, результати доповідь були оголошені в рамках щорічної конференції «Кінобізнес» на міжнародному медіафорумі Kiev Media Week, який стартував 15 вересня прес-конференцією щодо мінімізації скорочення українського медіаринку в умовах нестабільності та формат-шоу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY