detector.media
17.09.2014 15:31
Нацрада запропонує Держкіно заборонити ще кілька російських фільмів і серіалів
Нацрада запропонує Держкіно заборонити ще кілька російських фільмів і серіалів

Члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, які є членами Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів (прокатна комісія), запропонують заборонити низку російських фільмів і серіалів, у яких пропагуються російські військові і спецназ. Про це на брифінгу 17 вересня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Він нагадав, що Державне агентство з питань кіно на підставі висновків прокатної комісії скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам та телесеріалам російського виробництва. Зі слів пана Артеменка, це здебільшого проекти про міліцію. А цього разу можуть бути заборонені фільми і серіали про військових і спецназ.

 

«Такі рішення не носять масового характеру, це точкові рішення Експертної комісії. Пояснити, чому саме ці фільми були заборонені, я не можу, тому що це індивідуальні рішення кожного члена комісії. Однак рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосували не менше 15 членів експертної комісії», - сказав пан Артеменко.

 

Член Нацради і член прокатної комісії Олександр Ільяшенко повідомив, що сьогодні-завтра він з двома своїми колегами, які представляють Нацраду в прокатній комісії, зберуться і визначать перелік наступних фільмів і серіалів, прокатні посвідчення яких запропонують скасувати. За його словами, йдеться про п'ять чи шість фільмів.

 

Нагадаємо, 16 вересня Державне агентство з питань кіно на підставі висновків Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам і телесеріалам російського виробництва:

- «Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко» (реж. А.Грачев, Росія, 2009, д/ф);

-«Второй убойный» (реж. С.Власов, Росія, 2013);

- «Зимний круиз» (реж. І.Нурісламов, Росія, 2012);

-«Честь самурая» (реж. Н.Якушева, Росія, 2012);

-«Разреши тебя поцеловать снова» (реж. Ю.Морозов, Росія, 2012);

 -«Ментовские войны 7» (реж. С.Раєвський, Росія, 2013);

-«Отдельное поручение» (реж. Д.Аверін, Росія, 2012);

-«Ментовские войны 4» (реж. Е.Абросімов, Росія, 2013);

- «Просто Джексон» (реж. Л.Пляскін, Росія, 2012).

 

На початку вересня в Держкіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ. У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих нижче критеріїв: позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії; у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України; фільм зачіпає питання історії України; українці є негативними героями у фільмі; автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY